Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Blog | Bowen – és megérint a változás!

2018. Március 28. 17:41, szerda

Az ülés - avagy a XXI. század dohányzása???

Az ülés - avagy a XXI. század dohányzása???

Sokakban felmerülhet a kérdés: Valóban ilyen káros lenne a mozgásszegény életmód? A válasz: sajnos igen.

Íróasztalnál, számítógép előtt ülve, iskolában a könyvek fölött görnyedve, lehajtott fejjel a telefonokat, tableteket nyomkodva, este a TV előtt a kanapéba süppedve…..
Ha már napi 8 – 10 órában ez az passzivitás határozza meg az életvitelünket, akkor ténylegesen mozgásszegény életmódról beszélhetünk.
Miért is káros ez? Mert a mozgásszegény életmód rengeteg betegség kialakulásáért felelős és a következmények nagyon hamar, már iskolás korban jelentkeznek. A rengeteg ülés hatására kóros izomtónus eloszlás alakul ki, görcsössé, feszessé válnak a nyakizmok, a hátizmok, főleg a gerincoszlopot tartó mély hátizmok gyengülnek. Kialakul a rossz, vagy hanyag tartás, a vállak előre esnek, a gerinc görbületeinek egyensúlya megbomlik.
Az előreesett vállak miatt a mellizmok megrövidülnek, beesik a mellkas, ezáltal a mellüreg térfogata csökken, felszínes lesz a légzés. S ugyanúgy, mint amikor az okostelefon vagy a számítógép „alvó” vagy „takarékos” üzemmódra vált, a szervezetünkben zajló anyagcsere-folyamatok lelassulnak;
lassul a vér- és nyirokkeringés, csökken a zsírbontó enzimek működése, kevesebb vércukorra lesz a szervezetünknek szüksége, s szinte alig égetünk kalóriát.
Fokozódik az elhízás veszélye, ami tovább növeli a magas vérnyomás, keringési rendellenességek és a II.-es típusú cukorbetegség kialakulását.

Nemcsak fizikai, de lelki és mentális problémákat is okozhat a mozgásszegény életmód – a fizikai aktivitás csökkenésével csökken azoknak a hormonoknak a mennyisége is, amelyek a jó kedélyállapotért felelősek, emiatt gyakoribbá válhatnak a depressziós, szorongásos betegségek.

Mi a megoldás?
A legfontosabb az lenne, ha már gyermekkorban kialakítanánk az egészségtudatos életmódot, ami magában foglalja az egészséges táplálkozást, a rendszeres fizikai aktivitást, a minőségi pihenést. Aki pedig a rossz beidegződéseken, szokásokon szeretne változtatni, apró lépésekkel kezdje, s megvalósítható célokat tűzzön ki maga elé, mint pl: lift helyett lépcsőt használ, autó helyett biciklivel közlekedik, óránként felkel az íróasztal mellől és kicsit nyújtózik, naponta megeszik egy gyümölcsöt, egy pohárral több vizet iszik, cukor nélkül issza meg a kávét… stb.
Apró célkitűzések, de ha sorban sikerül őket megvalósítani, a mindennapjaink részévé tenni, akkor már nagy lépést tettünk az egészségünk megóvása érdekében.

Gyakran tapasztalom a hozzám fordulóknál, hogy a rossz testhasználati szokások miatt alakulnak ki a problémáik, különféle panaszaik, betegségeik.
A görcsös, feszes nyakizmok fejfájásokhoz, szédüléshez, nyaki gerinc elváltozásokhoz, a gerincoszlop túlterhelése porckorongsérvhez, a túlzott számítógép-egér használat kéztő-alagút szindrómához, a mozgásszegény életmód miatt lecsökkent anyagcsere-folyamatok pedig különböző szív és érrendszeri, emésztőrendszeri betegségekhez vezethetnek.

Aki pedig változtatni szeretne, s ehhez segítségre van szüksége, azok számára javaslom a Bowen-kezelést. A Bowen-technika holisztikus szemléletű, az egész emberi testre egy egységként tekintő manuális kezelés. Nem a problémára fókuszál, hanem a szervezet megbillent egyensúlyi állapotát segíti helyreállítani úgy, hogy beindítja a test lelassult, megrekedt öngyógyító folyamatait.

Most lehetősége lesz kockázatmentesen kipróbálni a kezelést! Április 9-én BOWEN NYÍLT NAP-ot tartok Csornán. A részvétel ingyenes, de regisztrációra, előzetes időpont egyeztetésre szükség van.
Keressen bizalommal!
Pölcz Edina
Bowen-alkalmazó
Tel: +36203592387
edinabowen.hu

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2018. Március 24. 17:40, szombat | Bowen – és megérint a változás!

Ingyenes Bowen nap Csornán

Nem kisebb célt tűztem ki magam elé, minthogy a Bowen-technika Magyarországon is az egészségügyben elismert kezelési lehetőségek közé tartozzon.

2018. Március 20. 10:34, kedd | Bowen – és megérint a változás!

Migrén kezelése Bowen-technikával

2018. Január 14. 14:43, vasárnap | Bowen – és megérint a változás!

Aki lusta mozogni, lusta élni is

Azt gondolom, Bowen-alkalmazóként csak akkor lehetek hiteles, ha magam is képviselem mindazt, amit a hozzám segítségért fordulóknak javaslok.