Blog | Gluténmentes övezet
2015. Október 01. 00:00, csütörtök
Karácsonyi habcsók

Nagyon egyszerű és csak néhány alapanyag kell hozzá és máris kész a házi habcsók karácsonyfánk :) Az eredeti receptet itt találtam.
Hozzávalók:
- 2 tojásfehérje
- 140 gr porrá őrölt eritrit
- 1 tk zöld ételfesték
- 1 kk vanília aroma
- díszítéshez
A tojásfehérjéket kézi robotgéppel kemény habbá vertem, hozzáadtam a por eritritet és tovább kevertem. Beleöntöttem a zöld színű ételfestéket és a vaníliaaromát, alaposan összedolgoztam...
..és a színes habot nyomózsákba töltöttem...
A sütőt 130 fokra állítottam, egy nagyméretű tepsit kibéleltem sütőpapírral.
A habból kör alakban formákat nyomtam a sütőpapírra..
..majd szépen egymásra nyomtam a "szinteket" :)
Dr. Oetker dekorcukorral szórtam meg, de sajnos csak zöld színű fenyőfám volt itthon, így azt szórtam rá, meg egy kis csokireszeléket..
Betoltam a 130 fokos sütőbe és 15-18 percet sütöttem. Lekapcsoltam a sütőt, kinyitottam a sütőajtót és még 10 percig bent hagytam a fenyőfákat a sütőben.
Nem lett olyan szép mint az eredeti, de nagyon jól szórakoztam míg készítettem :)