Blog | Gluténmentes övezet
2015. Július 03. 12:05, péntek
Málnás-habos mandulás süti glutén-tej-és cukormentesen

Málnás is, habos is, diétás is :) Mi kell még? Ma reggel 7:00-kor már be volt kapcsolva a sütő. Tudom, nem vagyok normális, de ez van, függő lettem. :)
Ezt a habos mandulás sütit itt találtam, némi változtatást elkövettem, én málnával készítettem és nem tortaformában, hanem tepsiben sütöttem.
Hozzávalók egy 15x24-es tepsihez:
- 170 gr darált mandula
- 30 gr mandulaliszt
- 3 tojás
- 1 tk Dr. Oetker sütőpor
- 2 ek eritrit
A habhoz:
- 2 tojás fehérje
- 40 gr eritrit
- 150 gr málna
A tésztához a tojásokat szétválasztottam, a sárgákhoz adtam az erititet és kézi habverővel alaposan kikevertem, majd hozzáadtam a sütőporos mandulakeveréket. A fehérjéket pici sóval kemény habbá vertem és óvatosan beleforgattam a mandulás masszába..
Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral és beleöntöttem a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöttem. (a sütési idő mindig sütőfüggő!)
Közben elkészítettem a habot. Ehhez a tojásfehérjéket habbá vertem, amikor már elég kemény volt a hab, apránként hozzáadtam az eritritet majd belekevertem a málnát is...
20 perc letelte után kivettem a mandulás tésztát a sütőből, a tetejére kentem a málnás habot...
Visszatettem a sütit a sütőbe és további 8-10 percet sütöttem...
Szeletelés után pedig ilyen :)
Nagyon nagyon finom! :)