Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Szeptember 24. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A terhesség alatti vashiány autizmust okozhat a gyereknél

A terhesség alatti vashiány autizmust okozhat a gyereknél

Azoknak a gyerekeknek, akiknek anyukája a terhesség alatt vashiánnyal küzdött, 35 évnél idősebb a szüléskor vagy anyagcsere problémával küzd, ötször nagyobb a kockázatuk az autizmus kialakulására - mutatott rá egy tanulmány, amelyről a Fox News számol be.

A kutatás keretében terhes nőkön vizsgálták meg a vasbevitelt az első trimeszterben, majd a terhesség végén és végül a szoptatás ideje alatt. A vas ugyanis elengedhetetlen az agy korai és megfelelő fejlődéséhez.

Megállapították, hogy azoknak az anyáknak, akik a terhességük alatt vashiánnyal és ebből fakadóan vérszegénységgel küzdöttek, a szülés idején elmúltak 35 évesek vagy olyan anyagcsere problémákkal küzdöttek, mint az elhízás, a magas vérnyomás vagy a cukorbetegség, ötször nagyobb volt a kockázatuk arra, hogy gyereküknél autizmus alakuljon ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről