Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Október 23. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az alábbi terhességi tüneteket ne hagyja figyelmen kívül!

Az alábbi terhességi tüneteket ne hagyja figyelmen kívül!

A terhesség kilenc hónapja alatt a szervezet számos változáson megy keresztül, ami természetes folyamat. Azonban van néhány tünet, ami problémát jelenthet, ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni, érdemes vele orvoshoz fordulni. Hogy melyek ezek? Kiderül a Fox News cikkéből.

A mérsékelt szintű vérzés a terhesség első 8 hetében normális és csupán azt jelzi, hogy az embrió megfelelő helyre ágyazódott be a méhen belül. Azonban, ha mindez erős fájdalommal jár, az a méhen kívüli terhesség jele lehet. Ilyenkor azonnal forduljon orvoshoz.

A terhesség növeli a mélyvénás trombózis kialakulásának esélyét, ami életveszélyes állapothoz vezethet. Ezért ha fájdalmat érez a lábában, azonnal forduljon szakemberhez!

Szintén gyakori panasz a fejfájás, amelynek okozója a szervezetben megváltozott hormonszint és a keringő vér mennyiségének megnövekedése. Az alváshiány, a stressz vagy a koffeinbevitel csökkentése még súlyosbíthatja is a tüneteket. Bár a legtöbb esetben nem ad okot az aggodalomra, a második és a harmadik trimeszterben a terhességi magas vérnyomás jele is lehet, amennyiben előtte sosem tapasztalt hasonlót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 19:00, vasárnap | Életmód

Virágzó pompa erőfeszítés nélkül

Muskátliültetés- és gondozás egyszerűen!