Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Január 26. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: Demokratikus Koalíció

Az útdíj csak pénzbehajtás, ami növeli a vidékiek terheit

Az útdíj csak pénzbehajtás, ami növeli a vidékiek terheit

Szabó Zoltán megyei közgyűlési képviselő (DK) sajtóközleménye.

Szabó Zoltán aDemokratikus KoalícióGyőr-Moson-Sopron MegyeiKözgyűlés képviselője egyéni képviselői kezdeményezést terjesztett be a megyei önkormányzathoz az útdíjakkal kapcsolatban. Az alábbiakban a képviselő által kiadott sajtóközleményt tesszük közzé.

Győr-Moson-Sopron megye agglomerációjában élő vidéki lakosságát anyagilag terhelő kormányzati döntés lett bevezetve 2015. január 1-től.A döntéssel kapcsolatos egyéni képviselői kezdeményezést tettem a kérdés megtárgyalására.

Az útdíj bevezetése ötletszerű, csak pénz behajtásra szolgáló intézkedés, amit már a decemberi-januári módosítgatások is igazoltak.
Az útdíj rendelet több ezer, eddig a kerülő utakat használó, elsősorban vidéki munkába járó és kisvállalkozóra vet ki újabb terhet.
Az útdíj terheit ezen emberek számára nem csökkenti az az érvelés, hogy "csak két fagyi ára", és az a megosztó célú beszéd sem, hogy "sokan mennyivel jobban jártak", ami tragikus bizonyítéka a nemzetet szétszakító Fidesz gyakorlatnak.
A megyei közgyűlésünknek ugyan nem feladata az útdíjak szabályozása, de a térség infrastrukturális fejlesztéseiről annak tudatában kell döntenie, hogy az a lakosság életszínvonalának növelését , és nem a sarcolhatóságát szolgálja. E célnak szolgálata, a képviselői esküben vállalt kötelezettség.
A napokban napvilágot látott kormány intézkedés megyénk lakosságát érintően semmilyen könnyítést, módosítást nem tartalmazott, mert sem a kormánypárti képviselők, sem megyénkbeli kormánytagok egy hangot sem hallattak a 440 000 ember életére ható, éppen aktuális kérdésben. Ez minden itt lakó számára azt jelenti, az országgyűlésbe beszavazott Fidesz-KDNP képviselők a választóikat, főleg ha szegényebbek, nem hajlandók képviselni, mert becsapták őket!

Megyei szinten is kötelességünk az emberek és a térség érdekeinek a képviselete, ami nem azonos a Fidesz pártérdekével. Ebben megyénknek van felszólalási lehetősége és a Fidesz-KDNP többségi képviselőknek felelőssége.

A megyei közgyűlés tekintélyéért is harcba szállok ezzel a kezdeményezéssel, mivel bebizonyosodott, hogy velünk, Győr-Moson-Sopron Megye lakosságával, bármit meg lehet tenni Budapestről! Nincs aki az emberekért kiállna, amikor a sarcokról döntenek. Azaz fényes bizonyítékait szolgáltatja a Fidesz -KDNP egy parancsuralmi rendszer valós működésének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!