Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Március 30. 09:24, hétfő | Belföld

Ilyen lesz a Facebook drónja

Ilyen lesz a Facebook drónja

Komoly fába vágta a fejszéjét a Facebook, de ha sikerül megvalósítaniuk a tervet, nem lesz majd a világon olyan hely, ahol ne lenne internet.

Múlt héten zajlott le a Facebook F8 fejlesztői konferenciája, ahol számos érdekesség látott napvilágot. Kiderült, egészen durva dologra képes a Facebook mesterséges intelligenciája, és az is, hogy óriási változás jön a Messengerben. Mindezek mellett az esemény második napján egy grandiózus tervről is lerántották a leplet: egy drón és az arra szerelt lézerek segítségével is sugároznák az ingyenes internetelérést, ami más technológiával ugyan, de már most is elérhető itt-ott.

A feladatra szánt, Aquila névre keresztelt szerkezet szárnyfesztávolgása akkora, mint egy Boeing 767-esé, a könnyített szerkezetnek köszönhetően azonban súlya egy személyautó súlyát sem éri el.

A drón napelemek segítségével maradna a levegőben, nem is akár meddig. A tervek szerint 3 hónapon át lesz képes leszállás nélkül repülni 20-30 kilométeres magasságban. A TechCrunch szerint a Facebook még idén nyáron megkezdi a tesztrepüléseket.

Mark Zuckerberg március elején beszélt arról, hogy 2015 végére 100 országba viszik el a némileg korlátok közé szorított, viszont teljesen ingyenes netszolgáltatásukat. A drónokkal ez olyan helyeken is megoldható lehet, ahol egyébként nem lenne egyszerű az ingyenes internetelérés biztosítása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.