Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Szeptember 14. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Több hely lesz a javítóintézetekben

Több hely lesz a javítóintézetekben

Miután tavaly életbe lépett az új büntető törvénykönyv, megnövekedett a javítóintézetek iránti igény. Az új szabályok szerint ugyanis a súlyosabb bűncselekmények esetében 14-ről 12 évre szállították le a büntethetőség korhatárát, és rendelkeztek arról is, hogy a legfiatalabbak csak javítóintézeti nevelésre ítélhetők. Bővítik a javítóintézeteket, a szaktárca szerint az ilyen intézmények jobban szolgálják a fiatalkorúak fejlődését, mint a börtönök - írta szombaton a Magyar Nemzet.

Jelenleg összesen 454 hely áll rendelkezésre, Budapesten 100 fiú és 54 lány, Aszódon 160, Debrecenben pedig 140 fiú elhelyezésére van lehetőség. A bővítés mindenképpen szükséges, mivel az előzetes letartóztatásukat töltő fiatalkorú fiúk számára fenntartott férőhelyek jellemzően teljes kihasználtsággal működnek - tudta meg az újság az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságától.

A szaktárca a lapnak hangsúlyozta: a tapasztalatok szerint az előzetes letartóztatás esetében is a javítóintézeti elhelyezés szolgálja a gyermek megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődését, valamint a védelemhez való jogának érvényesülését, míg a büntetés-végrehajtási intézetben folyamatosan számolni kell további kriminalizáló, személyiségdeformáló hatásokkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére