Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Október 06. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: saját forrás

18. Egészségnap Csornán

18. Egészségnap Csornán

Előadások, ingyenes szűrések, egészségpiac a csornai egészségnapon.

18. alkalommal szervezi meg a Nőegylet a csornai Egészségnapot jövő szombaton a Hunyadi Gimnáziumban. A programok reggel 9-kor kezdődnek.

Az érdeklődők megtanulhatják és kipróbálhatják az elsősegély és az újraélesztés alapvető fogásait. Váratlan helyzetekben ez a tudás életet menthet.

Dr Vályi Péter főorvos arról tart előadást, hogy mit értünk egészség alatt, és hogy fontos-e az emberek számára az egészség.

A program teljes ideje alatt működik az Egészségpiac, ahol egészséges termékeket vásárolhatnak, alternatív győgymódokat ismerhetnek meg az érdeklődők.

A program kezdetétől folyamatosan ingyenes szűrővizsgálatokon ellenőrizhetik egészségi állapotukat a résztvevők. Lesz prosztata szűrés, vércukor, koleszterin mérés, zöldhályog vizsgálat, gerinc állapot felmérés.

Az egészségnapot kezdetektől a Csornai Nőegylet szervezi azzal a céllal, hogy növelje az emberek egészség tudatosságát, felhívja a figyelmet az egészség megőrzés, betegség megelőzés, az egészséges életmód fontosságára. Látjuk, hogy a gyógyítás egyre drágább, és egyre nehezebben hozzáférhető. Közösségi és személyes érdek is az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése. Sokkal olcsóbb egészségesen élni, az esetleges betegségeket szűrővizsgálatok segítségével időben felismerve orvosolni, mint későn felismerve drága beavatkozásokkal gyógyítani. Ez azonban nem csak anyagi kérdés. Az egészséges ember életének minősége sokkal jobb, mint a betegeké.

A szervezők ezért saját érdekében is mindenkit várnak a rendezvényen.

A részletes programot ide kattintva olvashatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!