Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Szeptember 12. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

24 közlekedési balesetnél intézkedtek a rendőrök az elmúlt hétvégén

24 közlekedési balesetnél intézkedtek a rendőrök az elmúlt hétvégén

Két esetben az ittas vezetés is hozzájárult a balesetek bekövetkeztéhez.

Győr-Moson-Sopron vármegye útjain az elmúlt 72 órában 6 személyi sérüléssel, és 18 anyagi kárral végződő közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Az elmúlt három napon a sérüléses balesetek legfőbb oka a nem megfelelő követési távolság megválasztása, a figyelmetlen vezetés és az elsőbbségi szabályok be nem tartása volt. Két esetben az ittas vezetés is hozzájárult a balesetek bekövetkeztéhez.

Az elmúlt 72 órában az egyenruhások a megye útjain 1121 alkoholszondás ellenőrzést végeztek, amely során 9 esetben mutatott pozitív eredményt a műszer.

Győrben a Széchenyi hídon, a Vas Gereben utca felől a Gömör utca irányába közlekedett személygépkocsijával egy 28 éves férfi 2023. szeptember 8-án 13 óra 50 perckor. Haladása során nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte szabályosan közlekedő Opel típusú szemgépkocsival szemben és nekiütközött. Az ütközés erejétől az Opel egy Suzukinak csapódott, az pedig egy másik Opel hátuljának ütközött. A baleset következtében mind a négy gépjárműben anyagi kár keletkezett.

A 13101-es számú úton 2023. szeptember 8-án 17 órakor történt közlekedési balesetben egy 49 éves véneki férfi motorkerékpárjával – mivel járműve sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg - elvesztette uralmát a kétkerekűje felett, elesett és az út melletti füves padkára csúszott. A motorost a mentők kórházba szállították.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében felhívja a gépjárművezetők figyelmét arra,hogy a megnövekedett forgalomban a lassúbb haladás mellett legfontosabb a követési távolság megtartása. A biztonságos közlekedés érdekében az Önök előtt haladó járműtől mindig olyan távolságot tartsanak, hogy annak hirtelen fékezése esetén is meg tudjanak állni. A szakértők azt tanácsolják, hogy a mindenkori követési távolság legalább akkora legyen, mint amit az adott sebességgel haladva az Önök által vezetett jármű két másodperc alatt megtesz.

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás