Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Május 17. 09:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

24 milliót sikkasztott az abonyi polgármesteri hivatal egyik dolgozója

24 milliót sikkasztott az abonyi polgármesteri hivatal egyik dolgozója

Három év alatt több mint 24 millió forintot sikkasztott el az abonyi polgármesteri hivatal egyik dolgozója, a nő ellen vádat emeltek - közölte a Pest megyei főügyész szerdán az MTI-vel.

Szabó Ferenc közleményében az áll: a vádlottnak az abonyi polgármesteri hivatal dolgozójaként a feladatai közé tartozott az önkormányzat, az óvodák, a rendelőintézet, a városi sportcsarnok működésével összefüggő pénzügyi-gazdálkodási feladatok ellátása, így a közüzemi számlák rendezése is. A nő így hozzáfért a könyvelési programhoz és a banki rendszerben átutalási jogosultsága volt.

A vád szerint a nő a közüzemi számlák fizetésekor kezdeményezettként ugyan a közműszolgáltatót tüntette fel, de az összegeket nem a közműszolgáltató, hanem a saját bankszámlájára utalta. Néhány héttel később aztán a közüzemi szolgáltató számlájára is átutalta a korábban kiszámlázott díjat.

A nő 2013 márciusától 2016 szeptemberéig 121 alkalommal összesen több mint 24 millió forintot utalt át a saját bankszámlájára, majd a pénzt felélte.

A Ceglédi Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja a nőt, akivel szemben börtönbüntetés kiszabását kezdeményezte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.