Városlista
2022. május 18, szerda - Erik, Alexandra

Hírek

2022. Május 11. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi I(gazgatóság

A csornai tűzoltók 40 zsák szemetet szedtek össze a város bevezető útjai mellett

A csornai tűzoltók 40 zsák szemetet szedtek össze a város bevezető útjai mellett

TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért

Az idei évben tizedik alkalommal szervezték meg hazánk egyik legnagyobb önkéntes mozgalmát, a „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció”-t,melynek keretében a regisztrált önkéntesek országszerte szűkebb-tágabb környezetükben „nagytakarítást” végeztek.

Ehhez a mozgalomhoz csatlakoztak a Csornai Katasztrófavédelmi Őrs szabadnapos tűzoltói is. Fő célkitűzésük az volt, hogy Csorna város közigazgatási területén, elsődlegesen a bevezető utakon, árokpartokon gyűjtsék össze a szétszórt szemetet.

Az önkéntesek a koordinátor tájékoztatója, valamint a biztonsági előírások ismertetése után, az akció keretében mintegy 15-20 km hosszú útszakaszt jártak végig, mely során a Csorna környéki bevezető utakat, az árokpartok mindkét oldalát megtisztították. A szemétszedés eredményeképp 40 zsáknyi hulladéktól sikerült megszabadítani a területet! A szemétszedést ugyan nehezítette, hogy az akció egybeesett a vegetációs időszakkal, ennek ellenére egy több szempontból hasznos és eredményes napot tudhattak maguk mögött.

Nemcsak a tisztább környezetünkért dolgoztak önkéntesként együtt, amivel hozzájárultak a tiszta levegő, a zöld környezet megőrzéséhez, hanem a munka végeztével a koordinátorként tevékenykedő tűzoltó kolléga „portáján” egy jó hangulatú, baráti beszélgetéssel zárták a napot.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 17. 16:00, kedd | Helyi

Szalagkorlátnak ütközött, megsérült egy motoros a 85-ös főúton

A sérültet a mentők kórházba vitték.

2022. Május 17. 13:00, kedd | Helyi

14. NO MOTOR Cseszneken!

Csak élő erővel a Bakonyban.

2022. Május 17. 09:00, kedd | Helyi

Felülvizsgálja az önkormányzat Kapuvár fejlesztési stratégiáját

Júniusban minden érdeklődő véleményezheti a módosításokat.