Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Január 21. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Inforábaköz

A Fidesz etikai vizsgálattal fenyegeti az egyik csornai ellenzéki önkormányzati képviselőt

A Fidesz etikai vizsgálattal fenyegeti az egyik csornai ellenzéki önkormányzati képviselőt

Kovácsné Varga Ildikó határozott, kemény hangvételű nyilatkozattal reagált a vádakra.

A Fidesz Rábaköz és Sokoróalja Facebook oldalán tegnap a következő posztot tette közzé: "Kovácsné Varga Ildikó elismerte, hogy lefényképezte a zárt képviselő-testületi ülés anyagát. Várhatóan etikai vizsgálat indul az ügyben.
Így megszeghette képviselői esküjét, ezzel Csorna Város gazdasági érdekeit megsérthette.
A Fidesz csornai szervezete felszólítja Kovácsné Varga Ildikót, hogy azonnal mondjon le képviselői mandátumáról!"

Az ügyről megkérdeztük az érintett, Kovácsné Varga Ildikó álláspontját is, aki a következő nyilatkozatot juttatta el szerkesztőségünkbe, amit szó szerint, változtatás nélkül teszünk közzé.

Mitől fél a csornai Fidesz? Milyen takargatnivalójuk van?

A Fidesz etikai vizsgálat indításával fenyeget, és a lemondásomat követeli, mert zárt testületi ülés anyagát telefonommal lefotóztam.
Rendben. Állok elébe, de öntsünk tiszta vizet a pohárba! Mit titkol folyamatosan a csornai városvezetés? Miért nem adja meg az ellenzéki képviselőknek a legalapvetőbb információkat sem egy-egy döntés előtt időben? Számtalan esetben százmilliókról kellene megalapozottan tiszta lelkiismerettel szavaznom egy testületi ülésen úgy, hogy semmilyen előzetes tájékoztatást nem kapok, a döntésről szóló előterjesztést az ülés vagy a napirend tárgyalásának elején nyomják a kezembe. Még elolvasni sincs idő, nemhogy értelmezni, átgondolni, felkészülni.
A testületi ülésen a jegyző és a polgármester azzal vádolt, hogy jogszabályt sértettem. Kerestem ilyen jogszabályt, szakértő segítségét is kértem, de nincs olyan szabály, hogy zárt ülés előterjesztését csak a zárt ülésen lehet kiosztani, és a zárt ülésen vissza is kell adni. Egy dolgot most határozottan ki kell mondanom! A városvezetés eljátszotta minden bizalmamat. Nem hiszek nekik, és nem bízok abban, hogy tisztességesen járnak el. Csak nem azért szedik vissza azonnal a percekkel korábban kiosztott előterjesztéseket, hogy annak semmi nyoma ne maradjon? Amilyen kusza fejetlenség van a bölcsőde építés többször elnyert és visszaadott támogatása, vagy a volt Richards telep megvásárlása körül, az a városvezetés alkalmatlanságának, vagy valamilyen sanda hátsó szándékának a jele? És ez csak két példa a sokból.
A mai napon levelet írtam a jegyzőnek, amiben felszólítottam, hogy haladéktalanul írásban közölje velem azt a joghelyet, ami alapján jogszabály sértéssel vádolt.
Ezzel egy időben levelet írtam a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatalnak, hogy vizsgálja ki a csornai önkormányzat szerintem jogsértő gyakorlatát, és fogalmazza meg ezzel kapcsolatos álláspontját.
Az alaptalan vádakat a leghatározottabban visszautasítom. Én nem a fideszes városvezetés, hanem Csorna város szolgálatára esküdtem fel, és ehhez az eskümhöz tartom magam!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.