Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Június 29. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A hétvégén 24 óra alatt 6 ittas vezetővel szemben intézkedtek a rendőrök a megyében

A hétvégén 24 óra alatt 6 ittas vezetővel szemben intézkedtek a rendőrök a megyében

Egyikük balesetet is okozott.

Sokorópátka külterületén, a 8309-es számú úton közlekedett egy Fiat típusú gépkocsi vezetője. Haladása során az út 3. kilométerszelvényében egy Audi típusú jármű előzésébe kezdett, azonban a manővere során nekiütközött az előzni kívánt autónak, majd egy hirtelen kormánymozdulat után elveszítette uralmát a kocsi irányítása felett, egy vízelvezető árokba hajtott, ahol egy fának csapódva állt meg. A balesetet okozó járművezető megsérült, őt a mentők kórházba vitték. A járőrök a férfival szemben - a kórházba szállítását megelőzően - alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A Győri Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

A járőrök Kapuváron, egy budapesti járművezetővel, Mosonmagyaróváron egy helybéli sofőrrel, míg a soproni rendőrök június 27-én este egy, aztán másnap a hajnali órákban további két gépkocsivezetővel szemben intézkedtek. A rendőrök a járművezetők igazoltatása során alkoholtesztert is alkalmaztak, ami mind az öt sofőr esetében pozitív értéket mutatott, ezért elfogták, majd az illetékes rendőrkapitányságokra további mintavételre előállították őket.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy az ittas járművezetés kiemelt baleseti kockázatot jelent, ezért kérjük a közlekedőket, hogy alkohol fogyasztását követően senki ne üljön a jármű volánja mögé!

Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.
„…hogy mindenki hazaérjen!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Sárkány Maraton a Szigetközi Állatvédő Liga támogatására

Időpontváltozás! Részletek a cikk végén!

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?