Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Szeptember 27. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hétvégén Csornán is életet mentett a szén-monoxid-érzékelő

A hétvégén Csornán is életet mentett a szén-monoxid-érzékelő

A hirtelen jött lehűlés ellenére is fontos szellőztetni lakásunkban

Pénteken, szombaton és vasárnap is többször riasztották Győr-Moson-Sopron megye hivatásos tűzoltóit, mert megszólaltak a szén-monoxid-érzékelők. Sopronban, Csornán és Győrben is figyelmeztettek a mérgező gáz jelenlétére a készülékek. Volt ahol a vízmelegítő, volt ahol a gázkazán, a gáztűzhely vagy épp a cserépkályha nem megfelelő működése, de volt, ahol a nem megfelelő légellátás, a szellőztetés hiánya okozta a megnövekedett gázkoncentrációt.

A szén-monoxid-mérgezések elkerülése érdekében kiemelten fontos a lakás megfelelő szellőzésének biztosítása, akár az új, jól szigetelő ajtókba és ablakokba résszellőzők szereltetésével.

A megfelelő légellátás biztosítása mellett azonban elengedhetetlen a tüzelő-fűtőberendezések, kazánok, kályhák, fürdőszobai vízmelegítők rendszeres, - szakember által végzett – karbantartása és a kémények rendszeres ellenőrzése.

Aki saját biztonsága érdekében vásárol szén-monoxid-érzékelőt, azt helyezze el a leírásnak megfelelően! A készüléket ajánlatos oda tenni, ahol működő gázkészülék van (pl. kazán, vízmelegítő), vagy abba a helyiségbe, amit gyakran használnak (hálószoba, konyha). A működő készüléktől lehetőleg 1-3 méterre, egyéb helyiségekben abba a magasságba helyezzék, ahol levegőt veszünk (lakószobában fejmagasságba, hálószobában az ágy magasságába).

Minden esetben kövessék a használati útmutatót és a gyártó ajánlását. Megfelelő minőségű, bevizsgált érzékelőt használjunk! A megbízható készülékek listája itt megtalálható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon