Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2021. Április 20. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Inforábaköz

A hétvégén is több település határában szedték önkéntesek a szemetet

A hétvégén is több település határában szedték önkéntesek a szemetet

Tavaszi nagytakarítás.

Ismerjük ezt a kifejezést régóta, szüleinktől, nagyszüleinktől, távolabbi őseinktől öröklődött ránk az a szokás, hogy a tél elmúltával, a tavasz érkezésével rendet teszünk a házunkban és környékén. Bár az időjárás nem akarja tudomásul venni, de mégiscsak megérkezett a tavasz. A tavaszi nagytakarítás kifejezés pedig egyre inkább egy új jelentéssel is bír. Sok felelőtlen ember szórja ki a kocsijából, vagy viszi ki a szemetet akár nagyobb mennyiségben is a természet rejtettebbnek tűnő részeibe, ami nem csak esztétikai probléma, hanem környezetkárosítás is. Ilyenkor tavasztájt önkormányzati vagy civil kezdeményezésre sok önkéntes szedi a mások által elszórt szemetet a településekre bevezető utak környékén és a települések belterületén. Sajnos sok dolguk van.

Már többször tudósítottunk ezekről a szemétszedő akciókról részben figyelemfelhívás okán, de nem titkoltan azzal a céllal is, hogy a nyilvánosság segítségével elismerjük és megköszönjük az önkéntesek munkáját, akik az elmúlt hétvégén sem tétlenkedtek.

Pénteken 11 ember 2 óra alatt 12 zsák szemetet szedett össze a Himod-Kisfalud közötti úton a Répcéig. (fenti borítóképünkön)

Szombaton az önkormányzat szervezésében 44 önkéntes indult útnak, és beszámolójuk szerint 45-50 zsáknyi szeméttől tisztították meg a Hövejre vezető utak menti területeket. Miközben a lelkes társaság kinn dolgozott, a Höveji Nyakleves csapata az önkéntesek számára finom, frissen sütött rántott húsos szendvicseket készített, amelyeket a munka végeztével csomagolva adtak át mindenkinek.

Kapuváron egy lelkes természetbarát fiatalember Szakal Patrik, aki nagyon szeret horgászni, a Kis-Rába folyó belvárosi szakaszán egymaga szedett össze az elmúlt hetekben 30 zsák szemetet.

Igazán dühítő és felháborító, hogy oda is kiborítják lelkiismeret furdalás nélkül a szemetet, ahol az önkéntesek nem sokkal azelőtt takarítottak el mindent. Ez történt az Öntés felé vezető út mellett is, ahol négy ember félórai munkája kellett, hogy újra tiszta legyen a terep.

A höveji "termés"

Szemeteszsákok a Kis-Rába partján

Az öntési út mellett a tulajdonosra utaló papírokat is találtak a kidobott szemétben

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 23. 16:17, vasárnap | Helyi

Halálos lakástűz Agyagosszergényben

Az egyik szobában keletkezett a tűz.

2022. Január 23. 10:47, vasárnap | Helyi

Egy melléképület lángolt Kónyban

A tűzoltók a Felszabadulás utcában oltották a lángokat.

2022. Január 22. 11:37, szombat | Helyi

Egyes településeken olcsóbbak, máshol drágábbak lettek a házak a Rábaközben

Rábaközi ingatlanpiaci körkép

2022. Január 21. 16:00, péntek | Helyi

A Fidesz etikai vizsgálattal fenyegeti az egyik csornai ellenzéki önkormányzati képviselőt

Kovácsné Varga Ildikó határozott, kemény hangvételű nyilatkozattal reagált a vádakra.