Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Április 16. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: Kóny Ikszt

A kónyi családsegítősök is csatlakoznak a sztrájkhoz

A kónyi családsegítősök is csatlakoznak a sztrájkhoz

Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ

Az április 20-án, szerdán, szolgálatuk csatlakozik A Szociális Ágazati Sztrájkbizottság sztrájkfelhívásához. A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat vonatkozásában ezen a napon 8:00- 16:00 óráig az ügyfélfogadás elmarad, továbbá kérik, hogy csak krízis esetben keressék a családsegítőket.

Telefonszám: 06-96/280 648

A Családi Napközik ezen a napon csak felügyeletet biztosítanak, kizárólag a gyermekük felügyeletét biztosítani nem tudó szülők részére.

A Házi Segítségnyújtás keretében 2 órás figyelmeztető sztrájkot tartanak a gondozónők. Ennek időtartama: 8:00- 10:00 óráig.

Idősek nappali ellátásában dolgozók szintén részt vesznek a 2 órás figyelmeztető sztrájkban. Ennek időtartama: 8:00- 10:00-ig.

Az idősek beszállítása 10 órától kezdődik.

Az étkeztetés a szokott időpontban zavartalanul történik.

A sztrájkot az alábbi követelések megvalósítása érdekében hirdetik:

1. A pedagógus életpálya (középfokú bértábla) kiterjesztése a középfokú végzettséggel rendelkező bölcsődei kisgyermeknevelőkre.
A jelenlegi bruttó illetmény (amely Kjt. illetménytáblából, ágazati pótlékból és kiegészítő pótlékból adódik össze) 20 %-os mértékű emelése jogállástól és fenntartótól függetlenül a szociális ágazatban a szakdolgozó és kisegítő dolgozó munkakörökben foglalkoztatottak részére (kivéve a bölcsődei kisgyermeknevelők).
2. A szociális ágazatot érintően rendszeres érdekegyeztető tárgyalások megkezdése és folytatása a kormányzat és az ágazatban érintett érdekképviseleti szervezetek közt.
3. A Kjt. 59. § (1) bek. b) pontjában foglalt felhatalmazás alapján, a szociális ágazat egészére kiterjedően jogszabály írja elő, hogy a munkaközi szünet a munkaidő része.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?