Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. December 06. 16:51, vasárnap | PR
Forrás: 24/7

A leggyakrabban elkövetett sportfogadási hibák bemutatása

A leggyakrabban elkövetett sportfogadási hibák bemutatása

A sportfogadásban vannak gyakran elkövetett hibák, amelyeket egyszerű lenne kiküszöbölni. Most ezeket a hibákat és kezelésüket fogjuk röviden bemutatni.

Senki nem szeret hibákat elkövetni, főleg nem akkor, ha ezek a hibák pénzbe kerülhetnek. A sportfogadás világában az elkövetett hibák pedig tényleg pénzbe kerülnek, hiszen a nehéz munkával megkeresett forintjaink úsznak el a semmibe, ha nem figyelünk oda. Gondoljunk bele, ha 9 különböző eseményre fogadtunk egy szelvényen és egyet elbukunk ezek közül, akkor már ott vagyunk, mintha csak egyetlen fogadást hibáztunk volna el, mégis az érzés teljesen más. Mindenesetre a következőkben megpróbálunk segíteni azzal, hogy bemutatjuk a leggyakrabban elkövetett sportfogadási hibákat. Azért nevezhetjük őket leggyakrabban elkövetett hibáknak, mert a tapasztalatok szerint ezek minden fogadó életében megjelennek vagy megjelentek már.

Két nagyon gyakori fogadási hiba

1) Az első egy roppantul vicces, mégis gyakori helyzet. Nagyon gyakran elkövetik azt a hibát (el sem hinnénk mennyien), hogy játékba küldés előtt nem nézik meg a szelvényüket és olyan tipp marad a szelvényen, amelyet nem is gondoltak megtenni. És itt nem csak arra kell gondolni, hogy rossz eseményre fogadunk, hanem arra is, hogy az adott eseményen rossz kimenetelt választottunk. Így pedig előfordulhat egy olyan helyzet, amelyben boldogság önti el szívünket, mert nyertünk, de aztán röviddel ezután kiderül, hogy csak tévedésről van szó, elrontottuk. Ezt roppant egyszerű módon tudjuk elkerülni, minden fogadás előtt nézzük át jól a szelvényünket és csak azután kattintsunk, ha már biztosak vagyunk benne, hogy jó. A bet365 magyar oldala ebből a szempontból például nagyon jó, hiszen tökéletesen át lehet látni a szelvényünket fogadás előtt.

2) Szintén nagyon gyakran elkövetett hiba, amikor valaki teljesen lenullázza magát a fogadásokkal. Itt természetesen már közrejátszik a függőség kialakulásának kérdése, amely komoly probléma is lehet, de ebben a pontban nem erről a specifikus dologról akarunk írni. Hanem arról, hogy valaki úgy áll neki fogadni, hogy ki sem találja mennyit tud és akar fogadásra költeni. Mert ahogy bármilyen szerencsejátéknál, úgy a sportfogadásnál is alapvető a jó bankmenedzsment. Egyrészt meg kell határoznunk, hogy mennyit fogadhatunk el összesen, másrészt pedig azt is ki kell tűznünk, hogy szelvényenként mennyi a maximum tét. És mindkét szabályt szigorúan be kell tartani, mert higgyük el, a rossz bankmenedzsment oda vezethet, hogy teljesen kinullázzuk magunkat. Akkor pedig a szórakozásból csak probléma lesz.

Forrás: unsplash.com

További komoly hibák egy fogadó részéről

3) Sokkal többen fogadnak kötésben manapság, mint egyetlen kimenetelre, pedig ha valójában belegondolunk, a kötésben fogadás is valamilyen szinten hibának számít. Hiszen ha két meccset tippelünk meg együtt, akkor két valószínűséget is együtt kell vizsgálnunk, tehát minél több esemény kerül a szelvényünkre, annál kisebb az esélye, hogy a végén az egész bejön. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy kötésben nem ajánlott fogadni, inkább arra figyeljünk, hogy ne halmozzunk túlságosan sok eseményt össze egy szelvényre. Gondoljunk csak bele, valamikor négy-öt meccs fogadása ígér akkora szorzót, amennyit egyetlen esemény eltalálásával is megnyerhetünk. És ezt az egy eseményt is be tudjuk azonosítani, ha megfelelő időt szánunk rá. És bőven találunk jól fizető eseményeket például a bwin oldalán is, ahol egyetlen tippel komolyat tudunk nyerni!

4) A statisztikák és historikus adatok használata alappillére a jó fogadásoknak. Nincs is jobb a hideg, száraz tényeknél. De ezekkel kapcsolatban is lehetnek problémák, ha statisztikák alapján akarunk fogadni. Először is nincs értelme mindenféle statisztikákat figyelni. Az, hogy egy csapat minden keddi meccsén eddig nyert, nem jelenti azt, hogy a következőn is fog. Lehet, hogy nagyon menő egy statisztika, ami megmondja, hogy keddenként este nyolckor egy csapat mindig nyert, de sokra nem megyünk vele. Fontos továbbá az, hogy a megfelelő helyről szerezzük be a statisztikáinkat és ha speciális adatokat vizsgálunk, akkor megbízható oldalt használjunk, mert más tippelők szimpla véleménye alapján fogadni azért eléggé kockázatos.

További hibák és konkluzió

Ha van olyan hiba, amit minden sportfogadó elkövet, annak ellenére, hogy tudja, ez hiba, az a veszteségek mielőbbi ledolgozásának vágya. Akkor jön ugyanis a probléma, amikor az érzelmek kezdik el dominálni döntéseinket. Tegyük fel, hogy egy adott napon két szelvényt is játszottunk, mindkettő elment, a bankmenedzsmentünk is rosszul áll. Ilyenkor nagyon sokan mindent egy lapra feltéve, nagyobb szorzókra, nagyobb kockázatokra szállnak be, bízva abban, hogy egyetlen szelvénnyel helyre tudják állítani a helyzetet. Ennél súlyosabb hibát nem lehet elkövetni. Ezzel ugyanis egy olyan mély gödörbe sodorjuk magunkat, ahonnan nem könnyű visszamászni. Ez a spirál nagyon sok ígéretes sportfogadó kedvét vette el a játéktól.

Forrás: unsplash.com

Sok fogadó esik abba a hibába is, hogy nagyon rövid idő alatt azt gondolja magáról, hogy ő már tapasztalt fogadó. A sportfogadás azonban maratonfutás, nem sprintverseny. Lehet, hogy néhány cikk elolvasása után megteszünk egy szelvényt, amivel sikerrel is járunk és ekkor már úgy gondoljuk, hogy léphetünk a következő szintre. Ez akár lehet magasabb tét, több mérkőzés, nagyobb bankmenedzsment. Egyszerűen el fog minket csábítani a kezdeti siker íze, pedig bármilyen rutinos fogadót megkérdezünk, a türelem és a kitartás, a hosszútávú szemlélet a tényleges profit kulcsa. Tehát mielőtt minden pénzünket bedobjuk egy tuti szelvényre, jól gondoljuk át, hogy mit csinálunk, türelem és bankmenedzsment!

Összességében tehát elmondható, hogy vannak kihívások a sportfogadásban, komoly hibák is, amiket elkövethetünk, de szimplán azzal, hogy mindig józanul gondolkodunk és nyugodtan játszunk, könnyen nyeregben maradhatunk és akár hosszútávon is ígéretes lehetőségeket kínál nekünk a sportfogadás. Ehhez pedig mindig jó az ilyen és ehhez hasonló cikkeket olvasni, hiszen előbb-utóbb szöget fognak ütni a fejünkbe hasznos jótanácsok. Ha tetszett ez az írás, akkor nézd meg a szerző, Aladár Kollár profilját és böngészd a többi cikkét itt.

Címkék: sportfogadás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák

2024. Március 12. 09:53, kedd | PR

Érzelmi intelligencia a vezetői munkában

Milyen egy érzelmileg intelligens vezető?