Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Január 18. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A múlt heti tűzesetek és műszaki mentések során egy ember életét vesztette, kilencen sérültek meg

A múlt heti tűzesetek és műszaki mentések során egy ember életét vesztette, kilencen sérültek meg

A 2. héten történt.

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvenöt eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek.

Lesodródott az útról egy személyautó hétfőn délelőtt az 1403-as út 3-as kilométerénél, Kimle közelében. A balesethez a lébényi és a mosonmagyaróvári hivatásos, valamint a kimlei önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet. A mentők két embert kórházba szállítottak.

Kedden este a város hivatásos tűzoltóit Győrben a József Attila utcába egy füstölő kukához riasztották. A tűzoltók egy vízsugárral gyorsan megszüntették a hulladékgyűjtő füstölését.

A használati tárgyak égtek szerdán délelőtt egy családi ház kazánhelyiségében Gönyűn, a Dózsa majorban. A tűz a padlásteret is károsította néhány négyzetméteren, a tető kockapala borítását és a gerendákat azonban nem érintette. A győri hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat, valamint megbontották a stukatúrt is. Mivel a kazán károsodott és az elektromos hálózatról is leválasztották a házat, a lakók számára ideiglenesen az önkormányzat biztosított szállást.

Csütörtökön délután riasztották a tűzoltókat Osli településre, ahol kigyulladt a Fő utca egyik családi háza. A csornai és kapuvári hivatásos tűzoltók mellett a helyi önkéntes tűzoltókat is riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, több vízsugárral oltották el a lángokat. A százhetven négyzetméteres épület egyik helyisége és födéme égett, a ház füsttel telítődött. Az oltás során egy embert találtak a tűzoltók, akinek az életét a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett már megmenteni. Az esettel kapcsolatban tűzvizsgálati eljárás indult.

Szombaton este tóba hajtott egy személyautó Győrben a Kenus utcában. A járműben egy ember utazott, akit az ott tartózkodók kimentettek, őt a mentők további vizsgálatokra kórházba szállították. A győri hivatásos tűzoltók a félig víz alá süllyedt autót rögzítették, majd drótkötél és a gépjárműfecskendő segítségével a partra vontatták.

Árokba hajtott egy gépkocsi a Nyalkát és Tápot összekötő út 18-as kilométerszelvényénél vasárnap délelőtt. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók áramtalanították a forgalmi akadályt okozó járművet, amelyben hárman utaztak. A mentők két embert további vizsgálatokra kórházba szállítottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.