Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Április 30. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Hunyadi János Középiskola

A rendvédelmisek országos tanulmányi versenyén sem talált legyőzőre a csornai Hunyadi csapata

A rendvédelmisek országos tanulmányi versenyén sem talált legyőzőre a csornai Hunyadi csapata

Videóval a börtöncella berendezése feladat végrehajtásáról.

Néhány napja adtunk hírt a Csornai Hunyadi János Középiskola pedagógia országos tanulmányi versenyen elért nagyszerű eredményeiről. A hunyadisok azonban nem elégedtek meg ennyivel, a rendvédelmisek országos versenyén is hengereltek.

A csapatot a tanév elején, szeptemberben kezdték toborozni. A verseny összetettsége miatt hárman vezették a felkészítést, Eőry Jenő, Farkas Balázs és Gecsényi Zoltán.

A csapatot négy fő alkotja, és a végleges négyes kialakítása előtt válogatóversenyen szűkítették a keretet. Így alakult ki a csapat: Czeglédi Bence és Lencse Bálint a 12. D, valamint Bognár Adrián és Szabó Bence a 11. A osztályból. A csapat tagjainak fizikálisan kiemelkedőt kell nyújtaniuk, elméletben is ügyesnek kell lenniük. Ismerniük kell egy idegen nyelvet és a KRESZ szabályait is. A versenyre majdnem egy teljes tanéven keresztül készült a csapat.
Az első megmérettetésre 2019. március 21-én került sor, Körmenden volt a válogató verseny, innen lehetett bejutni az országos döntőbe, ahová a legjobb 20 csapatot hívták be. A válogató nagyon jól sikerült, a Hunyadi csapata az előkelő negyedik helyen kvalifikálta magát a budapesti döntőre.

Az országos döntőre az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban került sor 2019. április 25 és 27. között. Először az elméleti ismereteket mérték fel. A versenyzők számot adtak a belügyi rendészeti ismeretek tantárgy, az informatika, az angol nyelv és a KRESZ alap ismeretekbeli tudásukról.
Ezután következett a fizikális felmérés. A feladatot a tanulók kiválóan teljesítették A verseny lövészettel folytatódott, ahol bukócélra kell 10 méteres távolságból a diákoknak öt kísérletből minél több érvényes találatot szerezni.

Ezek után jött csornai csapat számára a korábban „mumus” feladat, a Büntetés Végrehajtás, amely egy összetett feladatsor. Egy börtöncellát kell a diákoknak szabályosan berendezni, ágyazni, valamint a börtön szekrényének rendjét kellett helyreállítani, mindössze négy perc alatt. Emellett „véletlenül” elrejtettek a berendezendő tárgyak közé 20 tiltott eszközt, amelyet ugyancsak a négy perc alatt kellett megtalálni, és azt elkülöníteni a használható tárgyaktól. A feladatot most tökéletesen oldották meg a fiúk, maximális pontszámot kapva.
A következő a rendőr szakmai feladat volt. Egy rendőr bábut kellett előírás szerint pontosan felöltöztetni, és a gyalogos járőr eszközeit csoportosítani. Ezt is kiválóan oldották meg.

A katasztrófavédelmi feladat során tűzoltó eszközöket kellett felismerni és megnevezni, majd tűzoltó autóra szereltek tömlőket gyorsan és csak apró hibával. A pénteki napot egy 2000 méteres síkfutás zárta,

Másnap a verseny új helyszínen, a Városligetben folytatódott, ahol az Országos Rendőrnap keretein belül került sor az utolsó versenyszámra. Az akadálypálya teljesítése során a diákoknak kúszniuk kellett, egyensúly gyakorlatot végrehajtani, akadályon átugrani, és egy hatvan kilógrammos hordágyat kellett a lehető legrövidebb idő alatt elcipelni a célvonalig.

A végeredmény a csapat legmerészebb álmait is felülírta, hiszen több,mint 11 ponttal verve a második helyezettet országos bajnok lett a csornai Hunyadi csapata. Emellett különdíjat is kaptak a Büntetés Végrehajtási feladat tökéletes megoldásáért.

Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítőknek!

A videón a börtöncelle berendezése

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.