Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Április 24. 19:22, vasárnap | Életmód
Forrás: Hitelt, de okosan blog

A saját házhoz jutás 11 kőbe vésett pontja

A saját házhoz jutás 11 kőbe vésett pontja

Érdekes cikkre bukkantunk - Sorozatunkban pontról pontra vesszük azokat a bűvös mesterfogásokat, melyekkel sokkal könnyebben és egyszerűbben juthatsz a saját házadhoz.

Kamatterhek,
Megtakarítási és
Hitelkonstrukciók...
Melyik a nekem való? Hogyan hozhatom a legjobb döntéseket?
Egyáltalán milyen lépéseket kell megtennem a hitelfelvétel előtt?...

Az előző bejegyzésben részletesen tárgyaltuk a KIADÁS-BEVÉTELI lista fontosságát! Remélem, sikerült nekiállnod és már Te is élvezed ennek a hasznát!

Ha igen, akkor már feketén-fehéren tisztában vagy azzal, hogy mi marad a hónap végén.. Miből lehet lefaragni, átcsoportosítani, újabb összegeket megtakarítani.

Mert még mindig ott tartunk, hogy ’KELL EGY HÁZ!’ :)

Következzen a célmegvalósítás második lépése:

Határozd meg a megtakarítási összeget!

Igen, jól olvastad. Még most sem a hitel törlesztő-részletéről beszélek. Miért? Ennek több oka is van. Figyelj és számolj velem:

Akik már végigcsinálták a Kiadás-Bevételi listát minimum 3 hónapon keresztül, azoknál az eredmény átlagosan a következő: körülbelül havonta 70.000 Ft megtakarítást érhetnek el.
A további elképzelés akkor a következő: „Havi 70.000 Ft törlesztő-részletet tudunk bevállalni?!” – Elvileg és rövidtávon azt mondhatnám, hogy igen, de most a hosszú távú gondolkodás, a biztonság a mérvadó. Így azt kell mondanom, hogy nem ez lesz az az összeg, ami a hitel törlesztő-részletére fordítható!

Egy kis kitérő:

Mindez az eszmefuttatás talán érthető és igazolható. Felvetődik azonban két jogos kérdés ezzel kapcsolatban:

Mi történik azokkal, akik például egy bankban kezdenek érdeklődni és soha nem is hallottak a Kiadás-Bevételi lista fontosságáról? Ők valóban bevállalják a havi 70.000 Ft-os törlesztő-részletet és a szerint választanak hitelösszeget is? A válasz egyértelmű! Sajnos!

Miért szomorú hír ez nemcsak nekünk, tanácsadóknak, hanem az adósoknak is?

FONTOS! JEGYEZD MEG!

Egy komoly pénzügyi tanácsadó mindig hosszú távon számol! Felméri, átvizsgálja, csoportosítja a kiadási forrásokat, hogy SZÁMODRA, mint eladósodni készülő állampolgárnak ez a lehető legkevesebb teherrel járjon! Mindezt a saját és családod biztonsága és védelme érdekében.

Hogyan bizonyítják ezt a számok? Semmi bonyolult matek, csak egy gyors fejszámolás:

Vegyünk egy egyszerű példát – az átlagos hitelösszeg: 10.000.000 Ft

HITEL esetén a visszafizetendő összeg alakulása: ...

Ha szerinted is hiánypótló az írás, akkor olvasd tovább az eredeti változatot itt!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.