Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Június 27. 07:00, csütörtök | PR
Forrás: Infogyőr

A tölthető elemekről érthetően

A tölthető elemekről érthetően

A tölthető elemeket akkumulátoroknak is nevezhetjük.

Ezzel a működési elvüknek a lényegét el is árultuk. Az ilyen típusú elemekben egy visszafordítható kémiai reakció játszódik le, aminek köszönhetően az elem lemerülése esetén nem kell kidobni és újat vásárolni helyette. A hozzá tartozó töltővel hosszú éveken keresztül több százszor is újra tudjuk tölteni, majd ismét használni az elemeket.

Az akkumulátoros elemek jellemzői

A tölthető elemek már minden hagyományos elem méretben megtalálhatóak. Fő előnyüket a közepes- vagy nagyfogyasztású készülékek üzemeltetése esetén tapasztalhatjuk.

Ezen termékek háromféle típusa terjedt el széles körben. A nikkel-fém-hibrid megoldások napjainkban már nem kaphatóak. A nikkel-kadmium ennek egy tovább fejlesztett típusa, amely még ma is forgalomban van. A favorit azonban a lítiumion elemek. Mobiltelefonokban, laptopokban is ezt a típusú akkumulátorokat használják. Nagyon hosszú élettartam jellemzi. A régebbi akkumulátoroknál tapasztalt kisülési vagy korai halálozási problémák mindegyikét kiküszöbölték a Li-ion megoldással.

Minőség és biztonság

Jelenleg a kereskedelmi forgalomban lévő elemek mindegyike biztonságosan használható. A márkás, ismert gyártók termékei folyamatosan minőség-ellenőrzésen esnek át. Ezért ezek kifogástalanul működnek, sőt, már túltöltés elleni védelemmel is rendelkeznek. Ez a tölthető elemben lévő intelligens mikroprocesszornak köszönhető. Ezzel az eljárással a még hosszabb élettartamról is gondoskodtak. Tehát a tölthető elemek kiválasztásánál is érdemes már a jól ismert vagy bevált márkákhoz ragaszkodni. A hamisítástól ne aggódjunk, ennél a terméknél nem jellemző. Egy rosszabb választással is akkumulátoros elemet fogunk kapni, talán csak rövidebb élettartammal.

A teljesítmény részletei

A teljesítmény, azaz milliamper per óra az a mértékegység, mellyel az akkumulátoros elemek fő ismérvét megadják. Értelemszerűen a nagyobb számmal fémjelzett elem lesz az erősebb. A tölthető elemek használatánál mindig a felhasználás helye a mérvadó. Az eszköz tulajdonságainak megfelelő teljesítményű akkumulátoros elemet válasszunk. A túl alacsony sosem jó. De egyes esetekben egy túl erős verzióval sem működik az eszköz, itt is az arany középút a legjobb döntés.

Bármilyen elemről is legyen szó, az előállításhoz használt anyagok miatt veszélyes hulladéknak minősül. Semmiképp ne kerüljenek a háztartási hulladék közé. Áruházak kijáratánál találhatunk elemgyűjtőket, ahol a régi, nem működő vagy felesleges elemeket biztonságosan elhelyezhetjük. Az megvásárlásukkal teszünk a bolygónk jövőjéért. Az akkumulátoros tölthető elemek rendszeres használatával mi is hozzájárulunk a környezetvédelemhez, és redukálni tudjuk a költségeinket is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák

2024. Március 12. 09:53, kedd | PR

Érzelmi intelligencia a vezetői munkában

Milyen egy érzelmileg intelligens vezető?