Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Január 04. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A tűzesetek és műszaki mentések során három ember vesztette életét a múlt héten

A tűzesetek és műszaki mentések során három ember vesztette életét a múlt héten

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten harminchét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek.

Tűz keletkezett kedden délben egy lakóház pincéjében Sopronban, a Papréten. A helyiségben tárolt tűzifa és papír kapott lángra. Az esethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugárral a még izzó, parázsló részeket eloltották, valamint nagy teljesítményű ventilátorral átszellőztették az épületet. Egy embert enyhe füstmérgezés gyanújával kórházba szállított a mentőszolgálat.

Összeütközött egy nyerges vontató és egy furgon szerdán délben az M85-ös autóút Győr felé vezető oldalán, Csorna közelében, a 23. kilométernél. A Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a csornai hivatásos tűzoltók a kisteherautóba szorult sofőrt feszítővágó segítségével emelték ki a járműből, majd átadták a mentőknek. Az egységek áramtalanították a furgont. A sofőr könnyebb sérüléseket szenvedett.

Régi bútorok, lomok égtek egy elhagyatott raktárépületben Sopronban a Győri úton csütörtökön éjszaka. A város hivatásos tűzoltóit négy járművel tizenkét fővel riasztották a helyszínre. Az egységek rövid időn belül eloltották a lángokat, két eszméletlen embert kihoztak az égő épületrészből és átadták a mentőknek, de sajnos az életüket már nem tudták megmenteni.

Vonattal ütközött egy kisteherautó pénteken délelőtt a Bágyogszovát határában lévő vasúti átjárónál, az M85-ös autóút közelében. A szerelvény körülbelül kétszáz méteren keresztül tolta maga előtt a járművet, amely beszorult a vonat alá, a szerelvény pedig leszaladt a sínekről. A balesethez a csornai hivatásos tűzoltókat és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották,akik áramtalanították a kisteherautót, valamint segítettek a vonat utasainak a mentesítő járatra történő átszállásban. Az ütközés következtében a gépjármű vezetője a helyszínen életét veszítette, a vonaton utazók közül senki sem sérült meg.

Vasárnap este a város hivatásos tűzoltóit Mosonmagyaróváron a Molnár utca egyik lakásába riasztották, ahol egy idős ember elesett és nem tudott ajtót nyitni a hozzá kiérkező mentőszolgálatnak. A tűzoltók az ablakon át jutottak be a lakásba, majd beengedték a mentősöket, akik további vizsgálatokra kórházba szállították a sérültet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei