Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Június 01. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: Premier Kommunikációs Iroda

A világ legnagyobb utánpótlás focikupáján játszik vasárnap a csornai csapat

A világ legnagyobb utánpótlás focikupáján játszik vasárnap a csornai csapat

Az országos döntő győztese Spanyolországba utazik.

A Danone Focikupa a Gyermekekért (Danone Nations Cup) a világ legnagyobb, immár 18 éves múltra visszatekintő, professzionális gyermek labdarúgó kupája. A közel 30 országban megrendezett eseményen minden évben 2,5 millió gyerek vesz részt. A torna célja, hogy a sporton és a labdarúgáson keresztül egészséges életmódra, valamint kiegyensúlyozott táplálkozásra nevelje a gyerekeket.A Danone Focikupa a Gyermekekért torna regionális fordulóit az idén június 3-án Szegeden és Pécsett, június 9-én Miskolcon és Debrecenben, az országos döntőt pedig június 17-én Budapesten tartják.

Magyarországon az esemény fővédnöke immár harmadik éve Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja, tiszteletbeli nagykövete pedig az idén Sass Dani, gasztroarc, műsorvezető. A kupa nemzetközi nagykövete pedig már több mint 10 éve Zinédine Zidane, a Real Madrid legendás edzője. A gyerekek a torna regionális döntőin olyan hírességekkel is találkozhatnak, mint Dárdai Pál, a Hertha FC edzője, Vajda Attila olimpiai bajnok kenus, Tőzsér Dániel, Dombi Tibor, válogatott labdarúgók, Szatmári Csaba, a DVSC, valamint Salamon József és Veréb György, a DVTK labdarúgói.

Az idei Danone Focikupa a Gyermekekért torna különleges eleme, hogy regionális fordulókon és az országos döntőn a legjobb kapus, a legjobb középpályás, a legjobb csatár mellett külön elismerést, az Egészség Bajnoka díjat veheti majd át az a gyermek, aki a táplálkozási felmérésben a legjobban szerepelt. Az országos döntő tétje pedig nem más, mint az, hogy melyik csapat képviselheti Magyarországot 2019-ben Spanyolországban, a közel 30 ország részvételével megrendezésre kerülő nemzetközi döntőben.

Megyénkből a Győri ETO FC, az SC Sopron, a Gyirmót SE, a Mosonmagyaróvári TE 1904 és a Csorna SE U12-es csapata is részt vesz a Danone Focikupa a Gyermekekért vasárnapi, regionális elődöntőjén Pécsen, ahol ifj. Dárdai Pállal is találkozhatnak a fiatalok. A tét az országos döntőbe jutás, amelynek győztes csapata jövőre Spanyolországban képviseli hazánkat. A kupát tavaly az ETO FC nyerte meg, ők utaztak ősszel New Jersey-be, a nemzetközi döntőre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.