Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. November 23. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: saját forrás

Aktívak a csornai nyugdíjasok

Aktívak a csornai nyugdíjasok

Hetente találkoznak, rendszeresen kirándulnak, és sok közös élményben volt már részük.

A Csorna Városi Művelődési Központ Nyugdíjas Klubja 39 éve működik, jelenleg 34 tagjuk van. Borsodi Lászlóné Margó szervezi most a csoport munkáját Vadasné Horváth Ildikóval, a művelődési központ munkatársával közösen. Jövőre nagy ünnepre készülnek, méltó módon szeretnének megemlékezni a klub alapításának 40 éves évfordulójáról.

Borsodi Lászlóné elmondta, hogy a 34 tag minden kedden találkozik, délutánonként tartják a klub foglalkozásait a művelődési központban. Sokszor „csak” beszélgetnek, ami sokaknak fontos, hiszen aki egyedül él, itt rendszeres társaságot talál. Ezeken a délutánokon beszélik és szervezik meg programjaikat, hiszen évente kétszer kirándulnak, egyszer tavasszal, egyszer ősszel. Ezekre a kirándulásokra olyanok is elutaznak velük, akik nem tagjai a klubnak, de jól érzik magukat ebben a társaságban. Akár belföldre, akár külföldre utaznak, a 45 személyes busz mindig megtelik. A kirándulások után legalább olyan nagy öröm a következő klubfoglalkozás, ahol kivetítik a kiránduláson készített fényképeket, és vidáman felelevenítik az élményeket.

Évente kétszer a Remete Vendéglőben találkoznak, egy vacsora után beszélgetve, énekelve kellemesen telik az este, és olyan még sose volt, hogy ne perdültek volna táncra a muzsika hallatán. Épp tegnap este tartották ezt az összejövetelüket. Negyedévenként közösen ünneplik meg az aktuális névnapokat.
Szívesen vesznek a városi programokon, előadásokat hallgatnak, megnézik a kiállításokat, nemrég a felújított, kibővített Rákóczi Iskolát nézték meg, aktív kezdeményezői és résztvevői voltak a kistérség által megszervezett nagyinet tanfolyamnak. Sokszor nem csak nézői, hanem segítő résztvevői is a művelődési központ rendezvényeinek, hiszen jegyszedőként, ruhatárosként segítenek például színházi előadásokon és egyéb rendezvényen.

A legközelebbi programjukon részt vesznek a Premontrei Kávéházban november27-én kedden Hámor Vilmos író újságíróval szervezett közönségtalálkozón, beszélgetésen.

Képgalériánkban az őszi kirándulás és a Remete Vendéglőben tegnap este tartott rendezvény képeit láthatják.

Címkék: csorna, nyugdíjas klub

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 17. 09:00, péntek | Helyi

FussRábaköz 2024

24 órás váltófutás!

2024. Május 16. 16:00, csütörtök | Helyi

Vágányzári menetrend a Szombathely – Csorna vasútvonalon

Vonatpótló buszok közlekednek.