Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Augusztus 18. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

Amit a vízdíjszámláról tudni érdemes

Amit a vízdíjszámláról tudni érdemes

Nem fizetés esetén a szolgáltatásból történő kikapcsolás, valamint a jogi eljárás további költségeket jelent.

A víziközmű-szolgáltatás igénybevétele után kibocsátott számlákat épp úgy szükséges rendezni, mint más szolgáltatások ellenértékét. Sajnos azonban előfordul, hogy a megjelölt határidőig a számla kiegyenlítése nem történik meg, és így díjhátralék keletkezik.

A kiállított vízdíjszámlán minden esetben feltüntetésre kerülnek az esetleges víz- és csatornadíj elmaradások, így bárki nyomon tudja követni befizetéseinek összegét.

A kintlévőségek kezelése érdekében első lépésként a felhasználó fizetési emlékeztetőben tájékoztatást kap tartozásának összegéről. Az emlékeztetőn megjelölt határidő lejáratát követően, következő lépésként fizetési felszólítót küld a Pannon-Víz az érintett felhasználó részére, melyben tájékoztatják ügyfelet a fizetés elmaradásának egyéb jogi következményeiről.

Amennyiben a hátralék továbbra is fennáll, úgy a jogszabály alapján a szolgáltatónak lehetősége van a tartozással rendelkező felhasználási helyen a vízszolgáltatás felfüggesztésére, amelynek helyreállítási költségei szintén a felhasználót terhelik.

A Pannon-Víz Zrt.-nek nem a felhasználók szankcionálása a célja, hanem hogy a fizetésre kötelezett felhasználó felvegye a társasággal a kapcsolatot, és minden felhasználó részére a legkedvezőbb megoldást találják meg díjhátralékának rendezése ügyében.

Felhívják a felhasználók figyelmét, ne halmozzanak fel nagyobb összegű hátralékot, ami a szolgáltatásból történő kikapcsolást, valamint a jogi úton történő intézkedéseket és annak további járulékos költségtartozását vonja maga után.

Probléma felmerülése esetén minél hamarabb szíveskedjenek felkeresni személyesen at ügyfélszolgálatot, vagy írásban a társaságot, ahol segítséget nyújtanak - a részletfizetés elbírálási díjának megfizetését követően - kamatmentes részletfizetési, vagy fizetési haladék engedélyezésével. A hatékonyabb ügyintézés érdekében a felkeresés során adja meg leolvasott aktuális vízmérője állását.

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a lakossági felhasználók számára több támogatási rendszer is létezik, amelyeket a helyi önkormányzati rendeletek szabályoznak. A rendeletek értelmében adósságkezelési, vagy lakásfenntartási támogatás igényelhető.

Mindezeken túl léteznek a fogyatékkal élő vagy szociálisan rászoruló felhasználóknak járó kedvezmények, melynek keretében 12 havi kamatmentes részletfizetés biztosításával segíti felhasználóit a társaság. A szociálisan rászorulók kategóriájába tartozik, aki ápolási díjban, aktív korúak ellátásában, időskori nyugdíjban, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, lakásfenntartási támogatásban vagy otthonteremtési támogatásban részesül, vagy hivatásos nevelőszülő. Fogyatékkal élőnek pedig az számít, aki fogyatékossági támogatást kap, vakok járadékában részesül, illetve aki után szülője vagy eltartója magasabb összegű családi pótlékot kap.
A védendő felhasználóvá váláshoz további tájékoztatást a telefonos ügyfélszolgálaton (06 96 522-630) vagy az ügyfélszolgálati irodákban kaphatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás