Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Október 04. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: saját forrás

Anyatejes Világnap Szanyban

Anyatejes Világnap Szanyban

Lehet, hogy csak egy ember vagy ezen a világon,
De valakinek Te jelented magát a világot.

Tegnap tartották Szanyban az Anyatej Világnapját. Kisné Potyondi Judit körzeti védőnő köszöntötte a rendezvényen megjelent babákat, anyukákat, valamint a meghívott vendégeket.

Magyarországon 1993 óta ünnepeljük az Anyatej Világnapját. 1990. augusztus első napján 32 ország kormány és 10 ENSZ szervezet (köztük UNESCO és a WHO) írta alá „Nyilatkozat a Szoptatás Védelméről, Elősegítéséről és Támogatásáról” című dokumentumot., amely kimondja:

„Annak érdekében, hogy megvalósuljon az édesanyák és gyermekek egészségi és táplálkozási optimuma, globális célként tűzzük ki, hogy minden nő kapjon lehetőséget a kizárólagos szoptatásra és minden csecsemő 4-6 hónapos korig kizárólag anyatejjel táplálkozzon.”

A csecsemő táplálás legideálisabb módja 6 hónapos korig a kizárólagos szoptatás. Az anyatej biztosítja a tápanyag szükségletet, a folyadék igényt és azt a bensőséges kapcsolatot, ami a csecsemők lelki szükségletét fedezi.Ennél természetesebb, praktikusabb, egészségesebb, kényelmesebb, szeretetre méltóbb babatáplálás nem létezik.

Szanyban most már évek óta október első napjaiban ünnepeljük a Szoptatás Világnapját. A 0-3 éves gyermekek és várandós anyukák a meghívottak. Az összejövetelünknek kettős célja van, egyrészt népszerűsítjük az anyatej fontosságát, másrészt pedig alkalmat adunk arra, hogy a kismamák barátságos környezetben kötetlenül találkozhassanak háziorvosukkal, és egymással megosszák tapasztalataikat.

Ezután Pintér Mária farádi védőnő is szólt a jelenlévőkhöz, majda szanyi „Kerekerődő” Óvoda óvodásai mesejátékkal köszöntötték az anyukákat és csmetéit.Végezetül minden kisbaba ajándékot kapott és jelenlévőket vendégül látták a szervezők.

Kissné Potyondi Judit megköszönte a rendezvény támogatóinak, hogy lehetővé tették az ajándékozást és vendéglátást.

Kissné Potyondi Judit védőnő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?