Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Április 21. 19:18, szombat | Belföld
Forrás: mti

Április végéig lehet nevezni A Mi Kultúránk rövidfilmfesztiválra

Április végéig lehet nevezni A Mi Kultúránk rövidfilmfesztiválra

Április végéig nevezhetnek 30 év alatti alkotók a kisfilmjeikkel a Budapesti Művelődési Központ által első alkalommal meghirdetett A Mi Kultúránk - AMIK elnevezésű rövidfilmfesztiválra.

A május 14. és 18. között Budapesten megrendezendő fesztiválra olyan munkákat várnak, amelyekben az alkotók a film eszközeivel fogalmazzák meg, mit jelent számukra a kultúra - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A jelentkezéseket élőszereplős és animációs rövidfilm kategóriában várják április 30-án éjfélig.

Az alkotásokat elbíráló zsűriben Domonyi Rita dramaturg, író, Lichter Péter filmrendező, Réz András filmesztéta, Merza Gábor filmrendező és Oláh Sándor filmszakos szabadbölcsész foglal helyet.

A versenybe nevezhetők 2008 után készült, minimum 1, maximum 20 perces játékidő hosszúságú filmek, műfaji és technikai megkötés nélkül.

A rövidfilmfesztiválnak a Budapesti Művelődési Központ ad helyet. A rendezvény célja, hogy a korosztály igényei, gondolkodásmódja koncentráltan megjelenjen a fesztiválon és az alkotók képet kapjanak egymás látásmódjáról, hangot adjanak saját értékeiknek a filmművészet segítségével.

A programban a vetítések mellett lesz alternatív filmplakát-kiállítás, alkotói találkozó a Kiscsoportos Játékok művészeivel, kerekasztal-beszélgetés a rövidfilmről mint önkifejező műfajról és animációs műhely is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.