Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Július 04. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Autóba zárt kutyákat mentettek, küzdöttek tűzzel, vízzel a tűzoltók

Autóba zárt kutyákat mentettek, küzdöttek tűzzel, vízzel a tűzoltók

A 26. héten kilencven eseményhez vonultak a megye tűzoltói.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten kilencven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen hét ember sérült meg.

Két tacskót mentettek ki egy személyautóból a győri hivatásos tűzoltók hétfő délelőtt Győrben, a Munkácsy úton. A tűzoltók a rendőrség kérésére vonultak a helyszínre, ahol lakossági bejelentés szerint már órák óta ugattak az autóba bezárt kutyák. A jármű tulajdonosát a rendőrség nem érte el, a helyszínen hangosbemondón keresztül történt keresésére se jelentkezett, így a városüzemeltető munkatársai és a gyepmester jelenlétében a tűzoltók károkozás nélkül kinyitották az autót és kiszabadították a tacskókat. A kutyák további elhelyezéséről a gyepmester gondoskodott. A jármű tulajdonosa a tűzoltói beavatkozás ideje alatt sem ért vissza az autóhoz, így a tűzoltók a tacskók mentése után a gépkocsit visszazárták, szélvédőjén pedig elhelyezték a gyepmester elérhetőségét.

Keddről szerdára virradó éjszaka egy személyautó átszakította a szalagkorlátot, majd mintegy nyolcvan métert repült az 1-es számú főút felüljárójáról, Győr belterületi szakaszán. A jármű egy betonkerítés oszlopának ütközött, majd az úttesten állt meg. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, és a szétszóródott törmelékek miatt lezárták a felüljáró egyik sávját, valamint az érintett útszakaszt. A tűzoltó egységek kiérkezése előtt egy arra közlekedő az autó sofőrjét kiemelte a roncsok közül, akit könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba a mentőszolgálat munkatársai.

Növényzettel erősen benőtt, körbekerített ingatlanon a tulajdonos favágás közben az eltávolított ággal együtt leesett és megsérült szerda délelőtt Écsen, a Jókai utcában. A mentőszolgálat a sérült mozgatásához a tűzoltók segítségét kérték. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal átvágták a drótkerítést, majd a területről kihozták a sérültet, a mentők könnyű sérülései miatt kórházba szállítottak.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő szerda délután Győrben, a Hermann Ottó utcában, ahol a második emeleti ingatlanban egy gázbojler üzemelt. Mire a város hivatásos tűzoltói kiérkeztek, a lakók megkezdték a szellőztetést. Az egység zárt ablakok mellett rekonstruálta a helyszínt és a gázszolgáltató szakemberével együtt kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. Az érzékelő időben figyelmeztetett a veszélyre, így nem sérült meg senki.

Kamion és személyautó ütközött csütörtök délután az 1-es számú főút 157-es kilométerszelvényében, Mosonmagyaróvár térségében. Az ütközés következtében a kamion egyik üzemanyagtankja leszakadt, majd kilyukadt és mintegy háromszáz liter gázolaj folyt az úttestre. A járművek miatt mindkét sávon forgalmi akadály alakult ki. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót, megszüntették a forgalmi akadályt és felitatták a kifolyt üzemanyagot. A személyautó sofőrje könnyebben megsérült, őt kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt a főút mellett húzódó murvás útra terelték a forgalmat.

Bíborhere tábla égett mintegy négy hektárnyi területen péntek kora délután Püski külterületén. A tüzet a mosonmagyaróvári és lébényi hivatásos, valamint a darnózseli és dunaszigeti önkéntes tűzoltók oltották el. Munkájukat a helyszín körbetárcsázásával egy traktorral is segítették.

A hirtelen lezúdult csapadék miatt szombat este összesen tizenöt helyszínen avatkoztak be Győrben a tűzoltók. A győri, pannonhalmi és lébényi hivatásos tűzoltók mellett Győrszemere, Koroncó és Tét települések önkéntes tűzoltói is közreműködtek az esővíz eltávolításában. A győri kórház pincéjében is nagy mennyiségű víz gyűlt össze, ami az elektromos ellátást és egy vákuum szivattyú működését veszélyeztette. A tűzoltók időben eltávolították a vizet, a kórház működésében nem volt fennakadás.

Ráfutásos balesetet szenvedett hat autó vasárnap délután a 85-ös főúton, Abda térségében. A műszaki mentés során a győri hivatásos tűzoltók három autót áramtalanítottak és közreműködtek a forgalom irányításában. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon félpályán haladt a forgalom.

A fotó illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás