Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR
Forrás: (x)

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

Az állítható magasságú íróasztalok segíthetnek abban, hogy egészséges és produktív munkakörnyezetet alakíts ki akár az irodában, akár home office-ban. Mindenképpen érdemes megismerned az előnyeit és tenned vele egy próbát, ha a hátfájás állandó része az életednek.

Miért állítható magasságú íróasztal?

Egy állítható magasságú íróasztallal többféle testhelyzetet is fel tudsz venni, ezzel elősegítve a fizikai aktivitást és csökkentve az ülőmunka negatív hatásait.

Nézzük, miért is kiváló választás ez számodra:

- Jobb testtartás: az állítható magasság lehetővé teszi, hogy a testmagasságodhoz igazítsd az asztal szintjét, ami a helyes testtartás fenntartását támogatja és segíthet csökkenteni a hát-, nyak- és vállfájdalmak kialakulásának esélyét.

- Lehetőség ülő és álló munkavégzésre: lehetőséged van váltogatni az ülő és álló pozíciók között, ami mérsékelheti az ülő életmód által okozott egészségügyi kockázatokat. Óránként legalább pár percre javasolt felállni a székről, ha ülőmunkát végzel, de ha kényelmesen tudsz dolgozni állva is, igény szerint válthatod a pozíciót - ahogy kényelmesnek érzed.

- Növeli a produktivitást és a koncentrációt: az álló munkavégzés frissen tart, fokozhatja a koncentrációs képességet, ezáltal növelheti a munka hatékonyságát.

- Növeli az energiaszintet: semmi nem olyan fárasztó, mint az egy helyben ülés. Az álló munkavégzés növelheti az energiaszintet, így általánosan jobb közérzetet biztosít a munkanap során.

Otthonról dolgozva, de akár az irodában is nagyon jól jöhet, ha tudod állítani az íróasztalod magasságát és az irodaszéked is állítható a saját igényeid szerint. Diákoknak is érdemes lehet ilyen asztalt vásárolni, hiszen a tanulás miatt ők különösen sok időt töltenek asztalnál ülve, ráadásul kamaszkorban különösen oda kell figyelni a megfelelő testtartásra. Kreatív számítógépes munkát végzőknek is jó szolgálatot tehet, hiszen könnyebb frissen tartani az agyat, ha mozgunk.

Egy fa monitoremelő szintén segíthet, hiszen megfelelő magasságba emeli a monitort, ami csökkenti az esélyt arra, hogy görnyedten ülj.

A fotó forrása: Jo Panuwat D - stock.adobe.com

Címkék: íróasztal, bútor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:10, péntek | PR

A multifunkcionalitás a stílusjegyek kombinálásában is nyerő választás!

A mai gyors tempójú világban, ahol minden perc számít, a többfunkciós ruhadarabok és kiegészítők kiemelkedő szerepet kapnak a divatiparban.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből