Városlista
2021. április 21, szerda - Konrád

Hírek

2021. Április 07. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elmúlt héten ötvenhét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

Az elmúlt héten ötvenhét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

A tűzesetek és műszaki mentések során öten sérültek meg.

Potyogó, járókelőket veszélyeztető vakolat miatt riasztották a város hivatásos tűzoltóit hétfőn délben Győrben a Kossuth utcában egy lakatlan házhoz. Az épület homlokzatán a nyolc méter magasan lévő meglazult vakolatot a tűzoltók eltávolították, valamint kordon szalaggal lezárták az érintett járdarészt.

Árokba hajtott és fának ütközött egy személyautó Pannonhalmán a Hunyadi utcában kedden délelőtt. A járműben egy ember utazott, ő ki tudott szállni. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a gépkocsit. Az autó vezetőjét könnyű sérülésekkel kórházba szállította a mentőszolgálat.

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó Sopronban, a Balfi úton szerda délelőtt. Az esethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járművet, majd csörlő segítségével levontatták az útról a forgalmi akadályt okozó autót. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Egy kisbusz és egy kamion ütközött össze az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Lébény térségében csütörtökön reggel. A baleset következtében a kisbusz vezetője beszorult járművébe, őt a mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítottak ki, majd átadták a mentőszolgálatnak. A beavatkozás idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a hatóságok.

Kigyulladt egy rakodógép Bősárkány külterületén csütörtökön este. A csornai hivatásos és a bősárkányi önkéntes tűzoltók több vízsugárral oltották el a tüzet.

Húsvét vasárnap több helyszínen, összesen több ezer négyzetméteren égett az aljnövényzet Győr közelében és a Nagyszentjánosra vezető vasútvonal mentén. A győri hivatásos és a pannonhalmi önkéntes tűzoltók több vízsugárral és kézi szerszámokkal fékezték meg a lángokat. A munkálatok ideje alatt az arra haladó vasúti szerelvényeket lelassították.

Szintén vasárnap keletkezett tűz egy faházban Győrben, a Szivárvány utcában. Teljes terjedelmében égett a körülbelül harminc négyzetméter alapterületű épület. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd elfojtották a lángokat.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 21. 16:00, szerda | Helyi

Szemétszedési akció Rábatamásiban

A Föld Napja alkalmából

2021. Április 21. 14:00, szerda | Helyi

A jánossomorjai Dr. Oetker aktuális állásajánlata

Jelentkezzen!

2021. Április 21. 13:00, szerda | Helyi

Újra eltűnt ez a fiú, a rendőrök keresik

A rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2021. Április 21. 09:00, szerda | Helyi

Csak a fűtési szezonnak van vége, a szén-monoxid veszélye marad

A fűtési idényen kívül érdemes ellenőriztetni a kéményeket.