Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. November 28. 08:31, kedd | PR
Forrás: Infogyőr

Az esővíz az egyik legértékesebb természeti kincsünk

Az esővíz az egyik legértékesebb természeti kincsünk

Szikkasztó berendezés a csapadékvíz lefolyásának csillapítására, a csapadékvíz átmeneti tárolására.

Az esővíz az egyik legértékesebb természeti kincsünk, amelyet megfelelő módszerekkel különbözőképpen gyűjthetünk, de fel is használhatunk. Magyarországon az átlag csapadékmennyiség kiteszi a 600 mm-t, amely sokszor, a kültéri helységekből pl. útburkolatról az út menti árokba, illetve az egyesített, elválasztott rendszerű csatornahálózatba szennyezetten kerül be. A nagyfokú beépítettség miatt az épületek, az út- és térburkolatok nagyobb mennyiségben akadályozzák, hogy a megújuló természeti erőforrás, a lehullott csapadékvíz a talajba kerüljön, és ott hasznosulhasson. Megfelelő megoldás lehet, ha a lehulló csapadékot lokálisan visszatartják. Lehet a visszatartott esővizet hasznosítani vagy késleltetni, vagy a befogadóba csökkentett intenzitással elvezetni. Az újfajta, modern szikkasztórendszerek minőségi, műszaki és gazdasági értéke egyedülálló. Az újgenerációs ENERGIS szikkasztó-rendszerek új lehetőséget kínálnak a modern és költséghatékony csapadékvíz-gazdálkodásban. A Pureco Kft. által piacra dobott termékek akár egy személy által beépíthetőek, kis tömegüknek köszönhetően ez könnyedén kivitelezhető.

A csapadékvíz helybeni szikkasztására célszerű megoldás a szikkasztó berendezés, melyet a csapadékvíz lefolyásának csillapítására, a csapadékvíz átmeneti tárolására is használhatunk, a csapadékvíz-gazdálkodás első lépcsőfokaként. Általa fenntarthatjuk a csapadékvíz körforgását, nem kell feleslegesen csapadékvíz-csatornát létesítenünk. Nincs szükség átemelőkre sem. Előnye, hogy üzemeltetése egyszerű, valamint kiegészíthető vízvisszaforgató rendszerekkel. Tehermentesíthetjük vele a szennyvízcsatornát, szennyvíztelepen könnyebben üzemeltethetjük. Talajvízszint felett minimum 0,5 méter szükséges a csapadékvíz megfelelő előkezelésére. Elsősorban a nagyméretű rendszerekhez készült az ENERGIS X-Boksz, különösen extrém terhelésre. Kocka kialakítású egy 500 mm átmérőjű ellenőrző és tisztító aknarendszerrel rendelkezik a szikkasztó boksz. Közutak és utcafelületek mentén vonalas vízelvezetőként is megállja a helyét, ugyanakkor az innovatív gyártási folyamat és a rendkívüli terhelhetőség eredményeként alkalmazható víztározásra nagy mennyiségben, vagy a felszín közelében síkbeli szikkasztórendszerként.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák

2024. Március 12. 09:53, kedd | PR

Érzelmi intelligencia a vezetői munkában

Milyen egy érzelmileg intelligens vezető?