Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Június 26. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az M86-os autóút talán eddigi legcsúnyább balesetéhez is vonultak a múlt héten a tűzoltók

Az M86-os autóút talán eddigi legcsúnyább balesetéhez is vonultak a múlt héten a tűzoltók

A 25. héten történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten nyolcvanhét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenhét ember sérült meg.

Nyerges kamionba hajtott egy személygépkocsi hétfő reggel az M86-os autóút 121-es kilométerénél, Rábakecöl térségében, a Szombathely felé vezető oldalon. Az ütközés erejétől az autó teteje teljesen leszakadt és a jármű a kamion alá szorult, majd füstölni kezdett. A répcelaki önkormányzati és a kapuvári hivatásos tűzoltók vízsugár fedezete mellett feszítővágó segítségével emelték ki az utasokat. A járműben négyen utaztak, közülük hárman a helyszínen életüket veszítették, egy gyereket pedig mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Gabonát szállító kamionba hajtott hátulról egy kisbusz kedd délelőtt az M1-es autópálya 122-es kilométerszelvényében, Győr térségében, az országhatár felé vezető oldalon. Az ütközés következtében a kisbusz a kamion alá szorult. A győri hivatásos tűzoltók rögzítették a roncsot, majd feszítő-vágó segítségével a járműből kiemeltek és a mentőszolgálat munkatársainak átadtak egy embert, de az életét már nem tudták megmenteni. A műszaki mentés idejére a sztráda érintett szakaszát tejes szélességében lezárták.

Kartondobozokba csomagolt gyermekruhák és babakocsi alkatrészek gyulladtak meg egy raktárépületben kedd délután Sopronban, a Lackner Kristóf utcában. A mintegy tizenkét négyzetméternyi területen a soproni hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat, majd átvizsgálták az egész ingatlant további izzó részek után kutatva. Az épületet három ember hagyta el, valamint a tetőn dolgozó hat ember is lejött a tetőről a tűz keletkezésekor. Személyi sérülés nem történt.

Kádkövet gyártó üzem száz négyzetméteres trafóházában keletkezett tűz szerda délután Mosonmagyaróváron. A tűz a tetőre és egy szellőzőkürtre is átterjedt, amelyet a mosonmagyaróvári, a lébényi, a csornai és a győri hivatásos tűzoltók fékeztek meg a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. Az egységek kiérkezése előtt az üzemet tizenöt dolgozó hagyta el, akik nem sérültek meg.

A szomszédos Komárom-Esztergom vármegyében az M1-es autópályán történt motoros baleset következtében feltorlódott forgalom miatt egy személyautó és egy papírárut szállító kisteherautó ütközött szerda délután, a sztráda 104-es kilométerszelvényében, Nagyszentjános térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót. A balesetben egy nyerges kamion is érintett volt, amely a rendőrségi helyszínelést követően saját kerekein hagyta el a helyszínt. A személyautó két utasa könnyebben megsérült, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították további kivizsgálásokra. A beavatkozás és helyszínelés ideje alatt a forgalom a leállósávon folyamatosan haladt.

Családi ház villanyóraszekrénye, annak lambéria burkolata és a bejárati ajtó előtetője égett csütörtök este Rábaszentmihályon, a Béke utcában. A csornai hivatásos, valamint az enesei és a téti önkéntes tűzoltók a villanyórán porral oltóval, az előtetőn pedig vízsugárral oltották el a lángokat. Az ingatlan megtelt füsttel, ezért az egységek átszellőztették és hőkamerával átvizsgálták a házat további izzó részek után kutatva. A három lakó időben elhagyta a lakást, nem sérültek meg.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő csütörtökön késő délután Győrben, a Hermann Ottó utcában. A város hivatásos tűzoltói zárt ablakok mellett elindították a gázüzemű vízmelegítőt és igazolódott a mérgező gáz jelenléte, amit a gázszolgáltató szakember helyszínen végzett mérése is megerősített. A lakók időben elhagyták az épületet, így nem sérültek meg.

Összeütközött két személyautó péntek délután Sopronban, a Csengery utcában. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat. A balesetben nem sérült meg senki. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon egy sávon haladt a forgalom.

Négyszintes társasház első emeleti lakásának szobájában keletkezett tűz vasárnap hajnalban Mosonmagyaróváron, a Mosonyi Mihály úton. A mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzoltók a lakásból egy embert kihoztak, átadták a mentőknek. A füsttel telítődött épületet ventilátorral átszellőztették. A munkálatok idejére a tűzoltók a társasházban élőket kimenekítették. Összesen tizenhat ember hagyta el ideiglenesen az otthonát. Közülük három embert füstmérgezés gyanúja miatt a mentők további vizsgálatokra kórházba szállítottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás