Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Május 14. 14:19, hétfő | Sport
Forrás: BoxingONE

Az újonc átvette a vezetést a BoxingONE ligában

Az újonc átvette a vezetést a BoxingONE ligában

A BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság – szombati versenynapján Szabadkán (Szerbia) húztak kesztyűt térségünk legjobb bunyósai.

A városi sportcsarnokban a helyi, a bajnokságba idén bekapcsolódott „Spartak Wolves” fogadta a korábbi bajnok „Galánta Kids” együttesét.

Az újonc szerbek nagyszerű csapatot raktak össze a B1 ligába, hiszen bemutatkozásukkor, szintén hazai pályán, két vállra fektették a rutinos debrecenieket. Később ugyan vereséget szenvedtek a címvédő „Komárno Sharks” otthonában, de úgy várhatták a szombati fordulót, hogy esélyesként léphetnek ringbe. Az ellenfél ugyanis nincs valami jó formában, bár tegyük hozzá, hogy ez így nem teljesen pontos megfogalmazás, hiszen „Tomi Kid” Kovács teljesen új csapatot verbuvált a 2012-es bajnokságra.

A galántaiak fiatalok tehetségesek, ám egyelőre még csak a versenyt veszik fel a többi csapattal, győzelmi elvárásokkal most nem léphetnek kötelek közé. Hangsúlyozandó, hogy a „Galánta Kids” idén dekraláltan erőt, és tapasztalatot igyekeznek gyűjteni a B1-ben, de csapatukban meg van az a potenciál, hogy akár már jövőre ismét meghatározó szerepet játszanak a bajnokságban.

Meglepetésre mindkét csapatfőnök változtatott, s nem az 56 kilós versenyzőjüket nevezték „dzsókernek”. Ennek ellenére izgalmas küzdelmet hozott a Viliam Tanko – Vajna Bacic összecsapás, melyet a hazai bunyós elsősorban első menetben mutatott produkciójával nyert meg (2:0). 60 kilóban megosztozott a pontokon Patrik Polak és Babos László, egy változatos, jó mérkőzésen. (3:1). A galántaiak a 64 kilós Patrik Rajcsányira tették a „dzsókert”, de ez most nem jött be, ugyanis Branimir Stankovic elég komoly különbséggel, minden menetben többet mutatva nyerte a három pontot. (6:1) 69 kg-ban Mikulas Ferdinand és Denis Memetovic küzdött meg, s úgy tűnt, hogy Ferdinand győzelmével a Galánta elkezdi a felzárkózást. (6:3). 75 kilóban viszont Marko Bozovic elég egyértelműen felülmúlt ellenfelét, úgyhogy az utolsó két meccstől függetlenül a szerbek lényegében megnyerték a bajnokit. (8:3). Félnehézsúlyban a Nemanja Uveric az első menet után feladásra kényszerítette Frantisek Ivancik-ot (10:3), míg a szerb „dzsóker”, Marko Radonjic meggyőzően diadalmaskodott Michal Plesnik felett. (13:3)

Mérkőzésről mérkőzésre eredmények
56 kg: Viliam Tanko – Vajna Bacic 0:2
60 kg: Patrik Polak – Babos László 1:1
64 kg: Patrik Rajcsányi* - Branimir Stankovic 0:3
69 kg: Mikulas Ferdinand – Denis Memetovic 2:0
75 kg: Lukas Elias – Marko Bozovic 0:2
81 kg: Frantisek Ivancik – Nemanja Uveric 0:2
91 kg: Michal Plesnik – Marko Radonjic* 0:3

Ezzel a sikerrel a szerbek átvették a vezetést a BoxingONE tavaszi félszezonjában. A tabellát a liga hivatalos weblapján, a www.boxingone.com címen lehet megtekinteni.

BOXingONE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.