Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Február 19. 07:00, péntek | Helyi

Ép testben, ép lélek!

Ép testben, ép lélek!

Egészség-életmód melléklet

Új hét, új melléklet, régi-új téma! A Szuperinfó eheti számában Hudy Andrea tesz fel elgondolkodtató kérdéseket az Egészség-életmód mellékletben, és vajon választ is ad? Azt mindenkinek magának kell kiolvasni a sorokból, elsajátítani a saját életére vonatkozóan. Néhány tanácsot azért érdemes megfogadni:

"Ép testben ép lélek, avagy ép a test, ha ép a lélek? Az vagy, amit megeszel! Az vagy, amit gondolsz! Két állítás, két megközelítés és mégis szoros kapcsolat. Az vagy, amit megeszel leegyszerűsítve: táplálkozz helyesen, és mozogj rendszeresen! Fontosságával tisztában vagyunk. Sokat hallunk róla, és a lehetőségeink most már korlátlanok. Hatalmas a kínálat sport és a táplálkozás területén is.

És miért van az, hogy ennek ellenére statisztikai adatok szerint mi vagyunk Európa legelhízottabb nemzete? Magyarországon minden 3. ember túlsúlyos a rossz szokások miatt. Di mik azok a rossz szokások? Általában túlságosan is leegyszerűsítjük a választ. Mozgáshiány, helytelen táplálkozás. De mi van, ha ennél egy kicsit tovább megyünk? Az vagy, amit gondolsz: „Külső világod a belső világod lenyomata.” Azzá válsz, amire a legtöbbet gondolsz. Hogy kinek milyen a belső világa, azt mindenki maga érzi. Azt azonban pszichológiai kutatások igazolják, hogy „Minden, amit gondolunk, érzünk és teszünk és elérünk, nem kevesebb, mint 95%-ban a szokásaink eredménye.” „ A meghatározott szokások kialakítása automatikusan és törvényszerűen meghozzák a vágyott eredményt!” A rossz szokások kudarcot, problémát és csalódást hoznak, a jó szokások eredményt, sikert és elégedettséget. Legyen sport, munka, baráti-vagy párkapcsolat.

Mi a cél?Helyes szokások kialakítása a gondolkodásmódban, majd a hétköznapjaidban, az élet összes területén! „ Minden szokás tanult, és bármely szokás elsajátítható!” Minden fejben dől el! Emeljünk ki néhány dolgot, melyek negatívan befolyásolhatják ennek sikerességét. Önbecsülés hiánya, negatív énkép, kudarctól való félelem. Az elutasítástól, kritikától való félelem, hogy mit mondanak mások. Leragadnék kicsit az utolsó kijelentésnél, miszerint mit mondanak mások?

„A boldogságodat 85%-ban életed minden szakaszában és területén a kapcsolataid minősége határozza meg! Nézd meg ki mondja, miért mondja, és mi a célja ezzel? Követendő példát mutat-e előtted, motiválni próbál-e, vagy saját kudarcát, sikertelenségét próbálja-e inkább a gondolataidba égetni?! Ne feledd, az ő gondolatai és szokási nem kell, hogy azonosak legyenek a sajátjaiddal. Az ilyen „álomrablók” sikeresen hozzájuttathatnak a megállapításhoz, miszerint úgysem sikerül, én nem vagyok rá képes! „Saját magad miatt vagy ott, ahol vagy, és az, ami vagy, csakis tőled függ. Az életed nem más, mint eddigi választásaid, döntéseid és cselekedeteidnek összegzése. Magad alakíthatod a viselkedésedet. Felülvizsgálhatod a választásaidat és új döntéseket hozhatsz, amelyek jobban megfelelnek annak, akivé válni szeretnél, és azoknak a dolgoknak, amelyeket el szeretnél érni az életben.”

További információk, tanácsok, sikersztorik olvashatók itt!

(Felhasznált irodalom: Brian Tracy - Milliókat érő szokások)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?