Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. November 12. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Torma József

Baba helyett futballcsukát kért

Baba helyett futballcsukát kért

Tizenöt évesen már az élvonalban játszik.

A bágyogszováti Kovács Laura jelenleg a Fehér Miklós Gimnázium első osztályos tanulója, mellette az ETO FC Győr női futballcsapatának NB I-es játékosa.

Kislány kora óta futballozik, korán kitűnt gömbérzéke, nemcsak a lányok között, hisz tíz esztendősen már Rábapordányban játszott a serdülő fiú csapatban. Az ottani edzők Németh Zoltán és Szabó Zsolt sokat segítették kezdeti lépéseit. A bágyogszováti iskolában sok sportágba belekóstolt, de senki nem tudta eltéríteni szándékától, hogy ő focista szeretne lenni. (Kicsi lányként ajándékként nem babát, hanem futballcipőt, labdát, mezt kért.) Az iskola testnevelő tanáránál Bognár Lászlónál tanulta meg igazán a sport iránti szeretetet, alázatot.

Laura sportos családban nőtt fel, édesanyja NB II-es szinten kézilabdázott, édesapja Csornán és a helyi csapatban futballozott, ugyanitt játszik a csapat egyik erősségeként a bátyja is.

2013-ban került az ETO csapatához, azóta megjárta a különböző megyei korosztályos válogatottakat, az idei évben beválogatták az U 17-es válogatottba is, ahol EB selejtezőn léphetett pályára.Egyelőre szeretne stabil csapattaggá válni az NB I-ben, helytállni az iskolában, jól összeegyeztetni a sportolást a tanulással.

Bágyogszováton igen büszkék eddigi teljesítményére, sokan figyelik eredményeit, pályafutását. Talán ő nem is tudja, de harmadik abban a sorban, amelyben követi a neves elődöket Szabó Ilonát és Szabó Máriát (kézilabdázókat), akik csapatsportágban, bágyogszovátiként a legmagasabb osztályban sportoltak.

Sok sikert Laura!

Címkék: Bágyogszovát, foci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!