Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. November 28. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: Csorna Önkormányzat

Befejeződött Csorna dél-keleti részének csapadékvíz rendezése

Befejeződött Csorna dél-keleti részének csapadékvíz rendezése

Projekt záró közlemény

Csorna Város Önkormányzata a város délkeleti területének csapadékvíz-rendezésére több mint 158 millió forintos Európai Uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozta.

Az Európai Unió által nyújtott TOP-2.1.3-15 „Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések” elnevezésű pályázati támogatás eredményeként Csorna város dél-keleti városrészének csapadékvíz elvezetési problémái teljes mértékben megoldódtak. A jövőben ezen településrészen nem kell újabb vis-major eseményekkel számolni, a magán és közterületi veszélyeztetések megszűntek és a további közterület rendezések, zöldfelületi fejlesztések és a közösségi parkok fejlesztésének lehetősége, továbbá a csapadékvíz kérdése megoldódott.

A 158,45 millió forintos összköltségű Európai Uniós projekt keretében fejlesztett terület a belvárostól délkeletre helyezkedik el és döntően lakófunkciójú, kisvárosias beépítettségű városrész.

A beruházással Csorna Város Önkormányzatának célja volt, hogy a település környezeti állapota javuljon, a helyi vízkár veszélyeztetettsége csökkenjen. A fejlesztés rövid, közép és hosszútávon garantálja a csapadék/belvíz biztonságos elvezetését az érintett területekről a külterületek veszélyeztetése nélkül, ezáltal csökkentve a település vízkár veszélyeztetettségét.

Az Európai Uniós támogatásnak köszönhetően a délkeleti településrészen megvalósult fejlesztés hozzájárul a Csorna Integrált Városfejlesztési Stratégiájában lefektetett célok eléréséhez, melynek egyik sarokpontja a település bel- és csapadékvíz elvezetésének megoldása

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.