Városlista
2022. október 1, szombat - Malvin

Hírek

2012. Május 08. 14:01, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Békéscsabáról is kivonul a Hungaropharma

Békéscsabáról is kivonul a Hungaropharma

Pécs után Békéscsabáról is kivonul a Hungaropharma – így értesült a Világgazdaság.

A cég új stratégiát dolgozott ki, ennek megfelelően elsőként a pécsi kereskedőházukat zárták be tavaly, a békési megyeszékhelyről pedig feltehetően a harmadik negyedévben szállítanak utoljára. Ez körülbelül 100 munkahely megszűnésével jár.

A cég vezérigazgatója Feller Antal a lapnak azt mondta, hogy működési költségeiket azért kell csökkenteniük, hogy megőrizzék az ellátás színvonalát, illetve a patikáknak adott kedvezményeket. A nagykereskedők 2010-ben 10 milliárd forintnyi engedményt adtak a gyógyszertáraknak, ami meghaladja a gyógyszer-kiskereskedelmi szektor 2010-es éves eredményét, ami 7,5 milliárd volt.

A Hungaropharma telephelyein, kereskedőházain és leányvállalatán keresztül az ország teljes területére szállít. A Békéscsabai Kereskedőház elődjét 1998-ban vásárolta meg, 1999-ben korszerűsítette. Ebből a raktárból eddig 224 patikát láttak el. A kezdő évhez képest mintegy két és félszeresére nőtt a kereskedőház éves forgalma, és 77 százalékkal nőtt a megrendelések száma.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 30. 18:56, péntek | Belföld

Baleset miatt lezárták az M5-öst Pusztavacsnál Szeged felé

Baleset miatt lezárták az M5-ös autópályát Pusztavacsnál Szeged felé, a járműveket az 5-ös főútra terelik, emiatt több kilométeres torlódás alakult ki - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján péntek délután.

2022. Szeptember 30. 13:29, péntek | Belföld

KSH: augusztusban 43,4 százalékkal emelkedtek az ipari termelői árak

Augusztusban a belföldi értékesítés árai 66,6, az exportértékesítésé 31,6 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban.

2022. Szeptember 30. 11:48, péntek | Belföld

A járdára felhajtva kerülte ki az autóst, a fedélzeti kamera buktatta le

Ismét fedélzeti kamera felvétele alapján indult szabálysértési eljárás egy sofőrrel szemben, aki 2022 augusztusában az előtte haladó autót a menetiránya szerinti jobb oldalról, a járdára felhajtva előzte meg.

2022. Szeptember 30. 08:35, péntek | Belföld

Duna House: átlagosan legalább harminc millió forint szükséges egy ingatlan megvásárlásához

Míg két-három évvel ezelőtt nagy átlagban húsz millió forint elegendő volt egy ingatan megvásárlásához, addig ma már legalább harminc millió forint kell egy átlagos lakás vagy telek megvételéhez a Duna House elemzése szerint.