Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Október 12. 14:34, kedd | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Benyó Máté FIA CEZ futamot nyert a SlovakiaRingen

Benyó Máté FIA CEZ futamot nyert a SlovakiaRingen

Győzelemmel hangolt a magyar rallycross bajnoksági idei utolsó előtti futamára Benyó Máté.

A Korda Racing és a Ritmus ASE közös csapatának versenyzője, egy héttel a magyar bajnoki előtt három nemzeti bajnokság mezőnyét maga mögé utasítva szerezte meg az abszolút győzelmet.

Rendkívül tartalmas programot rakott össze a Korda Racing és Ritmus ASE közös RX csapata az idei szezon hajrájára. Mindez nem csoda annak fényében, hogy Benyó Máté bajnokaspiránsként, a ponttáblázat éllovasaként várhatja első teljes Supercar szezonja utolsó két állomását. A máriapócsi futamot követő héten a teljes csapat a Nyirádi Rallycross Arénában tesztelt a bajnokság utolsó állomásra, a múlt hétvégén pedig Benyó Mátéval a SlovakiaRing-re utaztak, ahol három nemzet közös bajnoki állomásán szálltak harcba. A cél elsősorban a tapasztalatszerzés volt, az e hétvégi magyar bajnoki fordulóra, melynek szintén a SlovakiaRing adott otthont.

A csapat alaposan túlteljesítette az előzetes várakozásokat, Benyó Máté ugyanis borzasztóan hamar összebarátkozott a pályával és már az első kvalifikációs futamban megszerezte a győzelmet. A Q2-ben ugyan becsúszott egy kisebb hiba, de a folytatásban már minden rendben volt, Máté megnyerte a harmadik előfutamot is, amivel az első helyen kvalifikálta magát a döntőbe. A finálé rajtját követően Máté a második helyen fordult el, de két kör alatt sikerült a pályán megelőznie a cseh Fucik-ot, előnyét pedig a célig növelve szerezte meg a győzelmet.

Benyó Máté: Nagyon tanulságos és eredményes hétvége volt! Eredetileg azért jöttünk ki, hogy teszteljünk a jövő heti OB futamra, szerettük volna az autót a lehető legjobban beállítani, én pedig igyekeztem felvenni a pálya ritmusát. A Q1-et nagy fölénnyel nyertük, de sajnos a Q2-ben ránk járt a rúd, itt voltak hibáink, köszönhetően talán annak, hogy nagyon poros volt a pálya, de a csapat szombat este ismét nagyon jó munkát végzett és vasárnap reggelre helyre állították az autót. Nagyon sok értékes tapasztalatot szereztünk, sok mindent ki tudtunk próbálni, amire egy OB futamon nincs lehetőségünk, illetve látjuk, mely területeken tudunk még előre lepni. Az nagyon biztató, hogy az egykörös nyers tempónk nagyon jó, a végeredmény pedig úgy gondolom, magáért beszél. Tudni kell, hogy a most mögöttem végző hármast Közép-Európa nagy öregjei alkotják, a CEZ bajnokságban egyértelműen a legnagyobb nevek, akik nagyon jó technikákkal mennek, úgyhogy nagyon értékes ez a győzelem!

A Korda Racing és a Ritmus ASE együttműködő partnerei: A-Híd Zrt, Keviép, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, CS-PROCESS kft, Sun&Fun Holidays, Sütödetech, Cata, Falmec, Ulex Trans-Trade Kft

2021. október 12.

- Szántó Frigyes -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok