Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. November 23. 12:40, péntek | Helyi
Forrás: saját forrás

Csornai gyökerekkel a The Voice-ban

Csornai gyökerekkel a The Voice-ban

Pleszkán Écska párbajozik.

A kereskedelmi televíziók legsikeresebb műsorai közé tartoznak a különböző tehetségkutatók. A két legnagyobb tévén most párhuzamosan fut a Megasztárt felváltó The Voice és az X Faktor. A The Voice-ban ma este már a mesterek által összeállított csapatok tagjai párbajoznak egymással. Mind a négy mester saját maga alkot a csapatából párokat, akik a mai este egymás ellen küzdenek, és csak az egyik juthat tovább.

Talán nem sokan tudják, hogy a verseny egyik résztvevője csornai gyökerekkel bír. Pleszkán Écska, aki Somló Tamás csapatát erősíti, az 1959-ben Csornán született Pleszkán Frigyes nagyszerű jazz zongorista lánya. Pleszkán Frigyes ragyogó tehetsége gyorsan kiderült, csodagyerekként kezelték, korán elkerült Csornáról. 1977-ben megnyerte a Ki Mit Tud? szólózongora kategóriáját. Ezután Csornán is fellépett az Ifjúsági Házban, talán sok egykori hunyadis diák emlékezik erre a koncertre, hisz ők töltötték akkor meg a házat. Több zenekarban és formációban is játszott. A nyolcvanas években részben megélhetési okokból, külföldre ment vendéglátózni. Magyarországon a jazz akkoriban nem tudta eltartani a művelőit, és ő úgy érezte, hogy nem kapja meg a kellő figyelmet és támogatást. A kilencvenes évektől újra itthon dolgozott. Az utóbbi években a klasszikus zene jazzes feldolgozásai érdekelték leginkább. Tavaly márciusban tragikus körülmények közt halt meg, önkezével vetett véget életének. Életéről itt olvashat.

Leánya, Pleszkán Écska párbajozik a műsorban. Aki nézi a műsort, az ő szereplésénél egy pillanatra idézze fel, hogy ha laza szálak is, de Csornához kötik. Az első körben nyújtott teljesítménye alapján megérdemli a támogatásunkat.


Címkék: csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 17. 09:00, péntek | Helyi

FussRábaköz 2024

24 órás váltófutás!

2024. Május 16. 16:00, csütörtök | Helyi

Vágányzári menetrend a Szombathely – Csorna vasútvonalon

Vonatpótló buszok közlekednek.