Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Február 18. 07:56, kedd | Belföld
Forrás: mti

Csütörtökig kell hitelesíteni a felvételi jelentkezéseket

Csütörtökig kell hitelesíteni a felvételi jelentkezéseket

Csütörtökig kell hitelesíteni a felvételizőknek jelentkezésüket a szeptemberben induló képzésekre.

A felvi.hu oldalon közzétett tájékoztató szerint a hitelesítés kétféleképpen végezhető el. Az ügyfélkapun keresztül, amelynek használatához egyszeri személyes regisztráció szükséges. Ez bármelyik okmányirodában, kormányhivatali ügyfélszolgálati irodában, adóhatóság ügyfélszolgálatán, külképviseleten, de elektronikusan is indítható a 2016. január 1-jét követően kiállított érvényes személyazonosító igazolvány birtokában. Arra figyelni kell, hogy a hitelesítéshez ideiglenes regisztráció nem fogadható el.

A hitelesítési folyamat végrehajtására vonatkozó pontos útmutatást az e-felvételi felülete tartalmazza. A hitelesítés eredményéről a jelentkező elektronikus értesítést kap.

A másik lehetőség az e-felvételi felületéről kinyomtatott hitelesítő adatlapot aláírva, majd legkésőbb február 20. éjfélig az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190 címre postára adva (célszerű ajánlott küldeményként küldeni).

A felvételiző jelentkezési szándéka a hitelesítés után válik érvényessé. Azoknak, akik már a jelentkezési határidő előtt hitelesítették a jelentkezésüket, ám azt követően február 15-ig még módosítottak az adatokon, újra hitelesíteniük kell azt a fent említett módok valamelyikével - hívták fel a figyelmet.

Kitértek arra is: a beérkezett hitelesítő adatlapok feldolgozása néhány napot vesz igénybe, ennek eredményéről a felvételizők e-mailben kapnak tájékoztatást, de az e-felvételi felületén is nyomon követhetik a jelentkezésük státuszát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során