Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Szeptember 19. 13:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotó: facebook.com/deakbillgyula/

Deák Bill \'70 novemberben az Arénában vendégekkel

Deák Bill \'70 novemberben az Arénában vendégekkel

70. születésnapját, öt évtizedes pályáját ünnepli Deák Bill Gyula november 9-én a Papp László Budapest Sportarénában. Vendégként színpadra lép Hobo (Földes László), valamint Ganxsta Zolee és Big Daddy Laca a Kartelből.

"Nem érzem magam 70 évesnek. Sokat játszom, koncertezem, fiatal, nagyszerű zenészekből áll az engem kísérő Deák Bill Blues Band. Hobóval tavaly 30 ezer ember előtt léptünk fel a Tabánban, Ganxsta Zolee régi jó barátom" - mondta Deák Bill Gyula az MTI kérdésére a szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Mint az énekes kifejtette, az Aréna-koncerten fog énekelni régi Hobo Blues Band (HBB)-számokat, válogat szólólemezeiről és az István, a király című rockoperából is előad két dalt. Elhangzik mások mellett a Rossz vér, a Kőbánya blues, A felszarvazottak balladája, és megelevenedik Torda, a táltos alakja az István, a királyból. A Kőbánya bluest Deák Bill és Ganxsta Zolee együtt fogja előadni.

"Hatalmas HBB-rajongó voltam, 2001-ben megcsináltuk a Kőbánya blues rapverzióját, ami felkerült a Pokoli lecke című Kartel-lemezre. Azon a felvételen Ferenczi Gyuri, Póka Egon és Tátrai Tibusz is játszott" - idézte fel Ganxsta Zolee, aki Big Daddy Lacával két Kartel-számot is elő fog adni az Arénában.

Az MTI érdeklődésére Deák Bill Gyula szólt arról, hogy a tervek között szerepel és jövőre minden bizonnyal megjelenik új stúdiólemeze, aminek ideje van, hiszen a legutóbbi, a Királyi mesék 2009-ben jött ki. "A mostani Aréna-koncertet is rögzítjük és valószínűleg CD-n és DVD-n is ki fogjuk adni".

A novemberi esten, amelyet a Danubius Music rendez, színpadra lép Igor, a háromlábú kutya is. A énekes zenekarában Nagy Dénes gitáron, Takács József basszusgitáron, Horváth Zsolt billentyűs hangszereken játszik, Szabó Csaba pedig dobol.

Deák Bill Gyula a hatvanas években a Sztár zenekarral kezdett énekelni, aztán játszott a Lloydban, a Wanderersben, a Napsugárban, vendégként a P. Mobilban, a Miniben, 1979 és 1985 között pedig a Hobo Blues Band tagja volt. 1985-ben rövid ideig a Bill és Box zenekar tagja volt, majd 1987-ben alapította meg saját formációját, a Deák Bill Blues Bandet. Szerepelt több rockoperában, köztük az István a királyban, valamint az Attila, Isten kardjában.

Első szóló stúdióalbuma, a Rossz vér 1984-ben jelent meg, a legutóbbi, A Király meséi 2009-ben. 2011-ben koncert DVD-t adott ki 40 év blues címmel.

Címkék: Deák Bill, koncert

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.