Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2020. Február 10. 10:37, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Dílerkedéssel vádolnak egy idős nőt és fiát Szombathelyen

Dílerkedéssel vádolnak egy idős nőt és fiát Szombathelyen

Új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntettének minősített esete miatt emelt vádat egy 78 éves nővel és középkorú fiával szemben a Szombathelyi Városi Ügyészség

– közölte az MTI-vel hétfőn Simon József megyei főügyész. A vád szerint az anyag beszerzése a férfi feladata volt, a szert az idős nő adagolta szombathelyi lakásán, a terjesztést pedig együtt végezték a vasi megyeszékhelyen.

Az ügyészségi közlemény szerint a rendőrség a házkutatás során 1,5 kilogrammnyi növényi anyagot, négymillió forintot és 1160 eurót foglalt le. A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben szabadságvesztést és vagyonelkobzást indítványozott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el