Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Március 17. 09:45, péntek | Kék hírek
Forrás: NAV

Drónokkal csempészik át a cigarettát a magyar zöldhatáron

Drónokkal csempészik át a cigarettát a magyar zöldhatáron

A NAV hőkamerákkal figyeli az eget, így könnyen kiszúrják, amint a drónokról ledobják a csomagokat.

A NAV Bevetési Igazgatósága az elmúlt hónapokban több drónberepülést észlelt, és közel 3 ezer doboz gazdátlan, adózatlan cigarettát gyűjtött össze, ezzel megakadályozva, hogy az illegális jövedéki termék a feketepiacra kerüljön.

Ötletesnek tűnik, de jól látható még éjjel is az égen, ahogy a drónok a határszakasz magyar oldalán közelednek. Még a villanyvezetékek is láthatók azon a hőkamerán, amellyel végig követik, majd földet érés után begyűjtik a pénzügyőrök az érkező csomagokat.

Legutóbb Tiszamogyorós térségben bukott le egy bűnözői csoport. A hőkamera segítségével már a levegőben kiszúrtak a NAV munkatársai egy csomagszállító drónt, majd azt is, ahogy egy ember több dobozt összeszedett a földről, de amikor érzékelte, hogy lebukott, eldobálta azokat. Ennél az esetnél 750 doboz cigaretta maradt gazdátlanul, mire a pénzügyőrök megérkeztek, akik az 1 millió 600 ezer forint értékű, zárjegy nélküli füstölnivalót lefoglalták.

Az elmúlt három évben 13 esetben akadályozta meg a hatóság a drónos csempészek illegális tevékenységét és több mint 16 ezer doboz adózatlan cigarettát foglalt le. A pénzügyőrök fokozottan ellenőrzik, és a rendőrséggel együtt már a levegőben is óvják a beérkező csempészárutól a magyar határszakaszt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.