Városlista
2022. október 1, szombat - Malvin

Hírek

2017. Szeptember 21. 10:03, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti - Fotó: The Sun

Egy papagáj a hangjával rendelt az Amazonon

Egy papagáj a hangjával rendelt az Amazonon

Sikerrel adott le rendelést az Amazon hangvezérelt asszisztensén keresztül egy londoni papagáj tulajdonosa hangjának utánozásával.

Buddy, az ötéves, Gabonból származó papagáj egy 10 font (3500 forint) értékű ajándékdoboz-készletet rendelt meg az internetes kereskedőóriás Alexa nevű hangvezérelt rendszerén – adta hírül szerdán a The Sun című brit bulvárlap.

A rejtélyes rendeléssel meglepte tulajdonosát, Corienne Pretoriust, aki nyomozni kezdett. Miután kizárta, hogy férje vagy fia rendelte meg a dobozokat, rájött arra, hogy csak Buddy lehetett “az elkövető”, aki halotta őt, amint Alexával “beszélget.”
“Amikor rájöttem, nem akartam elhinni, hogy Buddy rendelést adott le” – mondta a brit lapnak a London délkeleti részén élő 39 éves dél-afrikai nő.

Az Amazon hangvezérelt asszisztense az Echo nevű eszközön jelent meg 2014-ban. A vezérlőközpont válaszol a neki feltett kérdésekre. A brit lap cikkéhez mellékelt felvétel bemutatja, amint a szürke papagáj “Alexa” nevét rikoltja és a kalitkája mellett álló eszközön kék fény gyullad fel, jelezve, hogy Alexa veszi a rendelést.

Corienne Pretorius elmondta, hogy négy hónapja van náluk az eszköz, amit nem használnak másra, csak zenehallgatásra vagy az elvégzendő feladatok összeállítására, de soha nem rendeltek semmit a segítségével a kereskedőháztól

Címkék: amazon, papagáj, rendelés

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 28. 10:57, szerda | Bulvár

Puskás-Dallos Peti ezt reméli a 2042-es évtől

2022. Szeptember 19. 08:03, hétfő | Bulvár

Eljegyezték az Operettszínház balerináját, aki egy budapesti házomlásnál sérült meg súlyosan

Eljegyezték Tóth Nikolettet, a Budapesti Operettszínház balerináját, aki nyáron szenvedett súlyos sérüléseket a fővárosban, miután az Aradi utca és Jókai utca sarkán a homlokzati fal és tetőszerkezet elemei hullottak az utcára.

2022. Szeptember 11. 15:01, vasárnap | Bulvár

Kiemelték a Dunából az elsüllyedt Teslát

A nagy értékű gépkocsi még kedden csúszott a folyóba a tököli komplehajtónál.

2022. Szeptember 11. 12:53, vasárnap | Bulvár

9 hónapos csecsemő halt meg Bécsben, 11 éves testvére ölhette meg

Meghalt Bécsben egy 9 hónapos csecsemő, miután kiesett egy ház erkélyéről. A rendőrség arra gyanakszik, hogy a kicsi halálában a 11 éves testvére is szerepet játszhatott.