Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Február 02. 16:27, kedd | PR
Forrás: (x)

Egyre népszerűbb a koffeinmentes kávé – mutatjuk, hogy miért

Egyre népszerűbb a koffeinmentes kávé – mutatjuk, hogy miért

Az egyik legnépszerűbb ital a világon, a kávé. Emberek milliói ébrednek a frissen lefőtt kávé illatára és ezek az emberek el sem tudják képzelni a reggeleket e nélkül a fekete, napindító ital nélkül.

Sokan esküsznek az élénkítő hatására, sokan energiát nyernek a kávétól, míg mások a pozitív egészségügyi hatások miatt fogyasztanak reggel kávét és a világ minden kincséért sem mondanának le erről a csodálatos italról.

A koffeinmentes kávé egyre népszerűbb

Sokan nem ihatnak koffeines italokat, így a koffeines kávétól is tartózkodniuk kell. A koffeinmentes kávé ízében, illatában és zamatában egyáltalán nem különbözik a koffeines testvérétől, sőt nagyon sok pozitív előnye van ennek az italnak és ma már prémium minőségű kávékat is találhatunk webshopokban, az üzletek polcain.

A koffeinmentes kávé előnyei

A koffeinmentes kávéval kapcsolatban bebizonyosodott, hogy védő szerepe is lehet a szív - és érrendszerre nézve. A koffeinmentes kávé ezen kívül, csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának a kockázatát. Ezt a hatását a kávéban található krómnak, magnéziumnak és egyéb ásványi anyagoknak is köszönheti. A krómnak kifejezetten vércukorszint-szabályozó szerepe van.

A koffeinmentes kávé a máj egészségének is rendkívül jót tesz. Többek között azért, mert elősegíti a glutation nevű antioxidáns termelődését a szervezetben, ami kevesebb munkát ad a májnak, hiszen a glutationnak kiemelt szerepe van a test méregtelenítésében. Ez az egyik legjelentősebb feladata a májnak is.

A koffeinmentes kávé az idegsejtek számára is védelmet nyújt, így csökkenti a kognitív hanyatlás kialakulásának a kockázatait, és az olyan betegség kialakulásának a kockázatát is csökkentheti, mint az Alzheimer-kór.

Ebenica Zero koffeinmentes kávé

A Latin- Amerikából, Afrikából származó, Ebenica Zero minőségi, koffeinmentes kávé a csokoládé és a mogyoró egyvelegét, ízvilágát hordozza magában. A kávé fogyasztása közben a gyümölcsös ízek is felsejlenek, amely ízvilág jól kiegészíti a másik két karakteres ízt. A koffeinmentes kávét azok is fogyaszthatják, akiknek tartózkodniuk szükséges ettől a stimuláns összetevőtől. Éppen ezért az Ebenica Zero tökéletes választás terhes és szoptató anyák számára, illetve remek választás azoknak is, akik valamilyen szívprobléma miatt nem ihatnak koffeines italokat.

Az Ebenica Coffee, Európa egyik legjobb eszpresszó kávét gyártja. Négy kávéjuk is díjazásban részesült a Great Taste 2020 versenyen. A 4 legjobb kávé: Intensivo, Guatemala Acatenango, El Salvador La Joya, Duetto. Ezek a csodálatos aromájú és ízvilágú kávékülönlegességek már tartalmaznak koffeint, így azok, akik kedvelik a koffein, élénkítő hatását és a különleges ízű fekete italt, mindenképpen próbálják ki, nem fognak csalódni. A koffeinmentes és a díjazott kávén kívül sok más, fenséges kávé is megtalálható a kávépalettán az Ebenica Coffee webáruházban.

A fotó forrása:
YAKOBCHUK VIACHESLAV / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:10, péntek | PR

A multifunkcionalitás a stílusjegyek kombinálásában is nyerő választás!

A mai gyors tempójú világban, ahol minden perc számít, a többfunkciós ruhadarabok és kiegészítők kiemelkedő szerepet kapnak a divatiparban.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből