Városlista
2024. június 8, szombat - Medárd

Hírek

2017. Március 26. 05:01, vasárnap | Külföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Életét vesztette egy magyar sziklamászó az erdélyi Kőköz szorosban

Életét vesztette egy magyar sziklamászó az erdélyi Kőköz szorosban

Magyarországi sziklamászó vesztette életét szombaton a Nagyenyed és Torockó közötti Kőköz szorosban - jelentette az Agerpres hírügynökség.

A 36 éves magyarországi férfi egy nagybányai társával mászott fel a Kőköz szoros egyik sziklafalára, amikor a baleset történt.

Luminita Prodan, a Fehér megyei rendőrkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a kora délutáni órákban jelentették a balesetet. A gyakorlott magyarországi sziklamászó valamiért kiakasztotta a biztosító kötelet, és mintegy negyven méter magasból lezuhant.

A román rohammentő szolgálat helikoptert küldött a helyszínre, de a férfi idő közben belehalt sérüléseibe.

A Kőköz-szorosban az Enyed patak több mint két kilométeren át halad 250 méter magasságú, sima felületű sziklafalak között. A szurdokon áthalad a Torockót Nagyenyeddel összekötő megyei út is.


Megjegyezték, hogy a repülőgépeken lévő levegő az átlagosnál sokkal szárazabb, a nyomás alatt lévő kabinban pedig olyan légnyomást tartanak fenn, amely a földön 2500 méter magasságban jellemző.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.

2024. Június 06. 09:26, csütörtök | Külföld

Csehországban összeütközött két vonat, négyen meghaltak, többen megsérültek

Négyen meghaltak és húszan megsebesültek a kelet-csehországi Pardubicében, ahol szerdán röviddel éjfél előtt összeütközött egy személyszállító gyorsvonat és egy tehervonat - jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió.

2024. Június 06. 06:00, csütörtök | Külföld

Fico elleni merénylet - Tovább javult a szlovák kormányfő állapota

Tovább javult Robert Fico szlovák miniszterelnök egészségi állapota, s gyógyulásának folyamata gyorsabb lehet a korábban feltételezettnél - jelentette be Robert Kalinák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes Pozsonyban szerdán.

2024. Május 31. 09:55, péntek | Külföld

Hazaszállították a kórházból a szlovák miniszterelnököt