Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Június 20. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Bogyoszló, Jobaháza Önkormányzat

Elkészült Bogyoszló és Jobaháza községek háziorvosi rendelőinek energetikai korszerűsítése

Elkészült Bogyoszló és Jobaháza községek háziorvosi rendelőinek energetikai korszerűsítése

A beruházás több mint 18 millió forintos európai uniós támogatásból valósult meg, melyet az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozott.

Az európai uniós beruházás során a Bogyoszlói és a Jobaházi háziorvosi rendelőjének helyet adó épületek kerültek korszerűsítésre. Az épületek nagyon rossz állapotban voltak, így alig voltak már alkalmasak a közszolgáltatási funkció ellátására, ezért szükségessé váltak a meglévő orvosi rendelők korszerűsítései, és energia-takarékossági szempontok alapján való felújítása. A 18,5 millió forintos európai uniós beruházásnak köszönhetően az épületek utólagos hőszigetelése valósult meg. Továbbá a szakfeladatok ellátása szempontjából elengedhetetlen eszközök beszerzésére is sor került, mivel a jelenlegi eszközök már régiek, elavultak voltak.

A támogatásnak köszönhetően az előírásoknak megfelelő megközelítés, akadálymentesítés készült, új szigetelés és burkolat készült, valamint új radiátoros központi fűtés készült és kondenzációs turbó gázkazán került beépítésre. A régi belső ajtókat új akadálymentesekre cserélték, valamint az épület homlokzatának hőszigetelése is megoldásra került. Továbbá a külső korszerűtlen nyílászárók, korszerű, hőszigetelt üvegezésű műanyag szerkezetűekre lettek cserélve. Az orvosi rendelői épületrészekben új akadálymentes WC készült. Az épületek mellett akadálymentes parkoló is készült.

Az uniós támogatásból finanszírozott beruházásnak köszönhetően a felújított rendelőkben a gyermek és felnőtt egészségügyi ellátás komfortos körülmények között tud majd működni, melyhez az újonnan beszerzett eszközök is hozzájárulnak. Továbbá a létesítmények energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, így a 18,5 millió forintos beruházásnak köszönhetően Bogyoszló és Jobaháza Községek Önkormányzatai az épületek fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.