Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Június 03. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Dör Önkormányzat

Elkészült Dör Község háziorvosi rendelőjének korszerűsítése

Elkészült Dör Község háziorvosi rendelőjének korszerűsítése

A vissza nem térítendő támogatás 10,3 millió forint volt, melyet az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja finanszírozott.

Dör Község háziorvosi rendelőjének épülete nagyon rossz állapotban volt, ezért szükségessé vált a meglévő orvosi rendelő korszerűsítése. A 10,3 millió forintos európai uniós beruházásnak köszönhetően az épület utólagos hőszigetelése valósult meg.

Az európai uniós támogatásnak köszönhetően a felújítás során a régi padozat részlegesen bontásra került, itt új padlószerkezet készült új szigetelésekkel és burkolatokkal. A felújítás során a régi, nem megfelelő belső ajtókat új akadálymentesekre cserélték, valamint a homlokzatok hőszigetelése is megtörtént. Az épület zárófödémére kőzetgyapot hőszigetelés került, a belső festésére és részleges burkolat felújítására is sor került. A főbejárathoz felvezető rámpa átalakítása is szükséges volt, így az előírások szerinti szélességgel és korláttal lett ellátva. Az épület előtti közterületen akadálymentes parkoló is kialakításra került.

A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése és a magasabb komfortfokozat elérése.

Az uniós támogatásból finanszírozott beruházásnak köszönhetően a felújított rendelőben a gyermek és felnőtt egészségügyi ellátás komfortos körülmények között tud megvalósulni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

A viharos szél miatt több tűzoltói beavatkozásra is szükség volt

Kidőlt fák, leszakadt faágak.

2024. Április 17. 09:00, szerda | Helyi

Hasznos közlekedési tanácsok a szeszélyes, esős áprilisi időben

Óvatosan az utakon!

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.