Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Augusztus 16. 08:22, csütörtök | Helyi
Forrás: Vitnyéd Önkormányzat

Elkészült Vitnyéd óvodájának infrastrukturális fejlesztése

Elkészült Vitnyéd óvodájának infrastrukturális fejlesztése

A beruházást teljes egészében az Európai Unió 39,02 millió forintos támogatása finanszírozta.

A fejlesztés során a Vitnyédi Berekerdő óvoda infrastrukturális fejlesztése valósult meg. A 39,02 millió forintos beruházásnak köszönhetően Vitnyéd Községi Önkormányzat az épület fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. Az elmúlt hónapok munkálatai során az előírásoknak megfelelő megközelítés, akadálymentesítés készült, valamint új gázkazán került beépítésre. Az átalakított épületrész régi padozata bontásra került, új padlószerkezet készült a tervek szerinti új szigetelésekkel és burkolatokkal.

Az épületrészen új tetőfedés és bádogozás készült, valamint a homlokzatok és a födém hőszigetelése is megoldásra került. A nyugati tetőfelületen napelem került elhelyezésre. A személygépkocsi parkoló, annak térburkolása a szomszédos, ugyancsak önkormányzati ingatlanon már kialakításra került, ahol jelen projekt keretében egy akadálymentes parkoló készült.

A munkálatok azért váltak szükségessé, mert Vitnyéd Község egyetlen óvodája 1960-ban épült, az óvoda állapota az évek folyamán sokat romlott, és a kialakult hibák, hiányosságok újabbakat hoztak magukkal. A felújítással nagymértékben csökkenthetők a fenntartási költségek is, és sokkal gazdaságosabban lesz majd üzemeltethető az épület. Emellett az is fontos szempont volt, hogy az alacsonyabb fűtési energiaigény hatására csökkeni fog a károsanyag-kibocsátás, így az eddiginél is többet tesznek a környezet védelméért.

A támogatásnak köszönhetően Vitnyéd Községnek olyan közintézményi épülete lett, amely megfelel a mai energetikai előírásoknak és környezetvédelmi szempontoknak.

A fejlesztés hozzájárul az óvodai ellátáshoz való hozzáférés térségi szintű javításához, valamint a szolgáltatások minőségének fejlesztéséhez, a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához és a családok segítéséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.